Mit gondoltok ezekről a nevekről?
Ezek anyakönyvezhetőek:
Angyalka, Annunciáta, Aranyka, Arany, Aranyos, Avarka, Azucséna, Barack, Bársonyka, Blondina, Borsika, Búzavirág, Csuda (O_O), Csillagvirág, Cseresznye, Csendike, Délibáb, Életke, Ékes, Ekaterina, Fahéj, Fürtike, Füzér, Füzike, Havaska, Hürrem, Ingeborg, Innonencia, Gesztenye, Immakuláta, Imogén, Hatidzse, Józsa, Napvirág, Őzike, Pintyőke, Szellőke
Tedd bármelyik mögé képzeletben, hogy "doktornő" vagy "ügyvédnő".
Ez válasz a kérdésedre.
Hát a legtöbb ezek közül régóta adható... Angyalka ismerősöm van, kettő is. Felnőttek, senki nem csodálkozik a nevükön.
Első hallásra furának tűnnek ezek a nevek, de mindet meg lehet szokni.
Biztosan nem ezek közül választanék a gyerekemnek, nekem nagyon más az ízlésem.
Immaculata nevű lányt ismertem Olaszországban. Józsa, pl. Hacser Józsa. Ekaterina egy népszerű orosz név.
Többezer Piroska nőtt fel a korábbi generációkból, pedig ugyanolyan, mint az Életke vagy Aranyka. Az Ibolya és a Búzavirág között sem látok olyan nagy különbséget, pedig az előbbiből elég sok van. Vagy ott van például a Hajnalka, ami eléggé gyakori név, miért jobb, mint a Füzike?
A többség beszélő név, ami nekem sosem tetszett. A maradék pedig külföldön használatos, az ottani környezetben tökéletesen elfogadott, semmi extra név.
De az ízlés és a nevadas egyéni dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!