Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszagondolva mikor korvonala...

Visszagondolva mikor korvonalazodott gyermeked szemelyisege tisztan?

Figyelt kérdés

Van egy masfel eves lanyom. Csak par szot mond talan emiatt de valahogy nem tudom hogy kiforrott-e mar a szemelye vagy meg formalodni fog? Mikor lehet bizonyosan kijelenteni hogy egy gyerek ilyen vagy olyan? Baratnoim sokszor mondanak ilyeneket hogy az O gyerekuk/babajuk peldaul akaratos vagy hisztis vagy nyugodt stb. Az en lanyom alapvetoen jokedvu pl oltoztetni pelenkazni lehet ,van hogy nincs kedve hivom de 1-2 perc utan akkor is jon, van hogy futkarozik le-fel sikongat de emellett le tud ulni picit jatszani is ha nem tudok vele foglalkozni setal ide-oda talal valamit amit tologat stb. Nem tudom bekategorizalni hiszen nem latok mas gyereket otthon a sajat kornyezeteben. Nemreg megkerdezte valaki hogy konnyu vele? Jo gyerek? En meg nem is tudtam mit kene mondanom. Velem van a baj hogy igy igazan nem tudom milyen, vagy aki "bekategorizalja" a sajat gyereket csak eltuloz nehany jellemvonast? Latnom kellene mar "valamilyennek"?

Ejszaka meg kel jo esetben kb 2x fogzaskor ez tobb. Mondhatni nem jo alvo de ez nem a szemelyisegenek a resze.

Bocs ha tul terjedelmes a kerdesem vagy nem teljesen ertheto.

2022. ápr. 7. 22:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te nagyon külső kontrollis vagy, szereted, ha mások kérdéseire gyorsan, jól tudsz válaszolni, miközben amúgy pontosan tudod, hogy a gyereked úgy jó, ahogy van. Nincs ilyen, hogy egyszer csak hipp-hopp "valamilyen" lesz. A gyereked már most is önmaga, a te dolgod peig az, hogy felnövekedését úgy támogasd, hogy önmaga is maradhasson.
2022. ápr. 8. 07:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a születése pillanatában. Tágra nyílt szemmel alaposan megnézett magának. Most, másfél évesen is szemlélődő, megfigyelő. De annyi minden más is van.
2022. ápr. 8. 07:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Kb.2 hónapos korára már egyértelmű volt.
2022. ápr. 8. 09:46
 4/4 A kérdező kommentje:
1 van benne valami szeretem a dolgokat leegyszerusiteni de epp ezert fura hogy masok ilyen konnyen teszik en meg bonyolultabbnak latom a gyerekeket. Pl baratnom mindig mondja hogy milyen akaratos a lanya de mikor en latom egy atlag normalis gyerek talan 1x lattam kicsit hisztizni de az is normalis keretek kozott volt. Szoval nem is tunik akaratosnak. Az en lanyomon tovabbra se latom hogy "milyen" a szemelyisege bar lehet en misztifikalom tul. Egyebkent nyilvan ugy jo ahogy van. Csak nem tudom milyen.
2022. ápr. 8. 20:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!