Választanátok olyan nevet, ami nem annyira tetszik a családnak?
Több ötletünk is volt, ami tetszett is a családnak. Végül egy ritkább név mellett döntöttünk, ami viszont nem annyira tetszik senkinek.
Keresnétek tovább vagy csak magunkra hallgassunk?
Hát azért elgondolkodnék, hogy biztos jó e a választás ha ilyen egyöntetűen nem tetszik senkinek. Gondoljatok arra, hogy a gyereknek ezzel a névvel kell élnie legalább 18 éves koráig.
Mi a név amúgy?
Még az jutott eszembe, hogy apósom már bepróbálkotott, hogy álmodta, hogy Ferenc lesz. S az milyen szép név. Mondtam, hogy le lehet nyugodni, mert az szóba sem jött. De akkor legalább részlegesen tartjuk legalább így a másodiknál a családi szokást? Nem, nem kapja az apja nevét még második névre sem, mert csak egy neve lesz 😅
És tényleg normális, szép neveket kaptak a gyerekek. Semmiképpen nem lett volna Dzsulió meg Stefánia (bocs azoktól, akiknek ez tetszik)
Igen. Kizárólag olyat választanék ami nekem és a férjemnek tetszik. Másnak nem lehet beleszólása. Nem is vagyok kíváncsi a család véleményére, meg se kérdezem őket. Ha a kreativitását akarja kiélni valaki, akkor szüljön magának vagy vegyen egy kutyát és nevezze el azt.
Mi senkinek nem mondtuk el előre, hiába faggattak. Egyszerűen nem akartam véleményeket hallgatni, mert így is nehezen találtunk neki nevet. És tudom milyen ez, elég csak egy fél megjegyzés, hogy az xy-t vagy a gyerekét is úgy hívják, és az ilyen meg olyan. Onnantól nem is lehet már elvonatkoztatni tőle, és az ember csak elbizonytalanodik.
A férjem körbetelefonált a családnak szülés után, hogy megszületett a kis ... Akkor tudták meg a nevét. Senki nem mert rá semmi rosszat mondani így. Vagy dicsérték, hogy jól választottunk, vagy nem reagáltak csak tudomásul vették. Szerintem jó volt így, valószínűleg a második babánál is így fogjuk csinálni.
Olyat választottunk, ami nem tetszett a nagyszülőknek. Először csak húzogatták a szájukat, de nem érdekelt minket. Aztán anyósom félrehívott, hogy tényleg ne legyen már ez a gyerek neve, mert őt gyerekkorában egy ilyen nevű férfi molesztálta, és nem biztos, hogy el tudna vonatkoztatni a névtől és igazán szeretni az unokáját. Úgyhogy ezért inkább másikat választottunk, mert szerintünk ez már nyomósabb ok annál, mintha csak egyszerűen nem tetszene a név neki.
Mondjuk ez a téma szerintem örök, anyám is elmesélte, hogy amikor öcsém született, akkor lányt vártak, el is tervezték, hogy majd Eszter lesz a neve. Erre nagyanyám mondta, hogy az ne legyen, mert az zsidó név. (Mama nem volt zsidóellenes, csak épp gyerekként végignézte a holokausztot, aztán nem akarta, hogy az unokája megszívja.) Anyám meg visszaszólt neki, hogy gondolkodik még a Ráhelen is, azután csönd volt nagymama részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!