Ennyi összebvételre be mernétek vállalni egy gyereket?
De, ez rettegés. Jaj mi lesz a jövőben, miből élünk majd 28 év múlva, mi lesz ha atomot dobnak ránk, mi van ha másik állást kell keresni és hasonlók.
Közben elmegy az életük és siránkoznak, hogy közel negyvenhez még nincs gyerek, pedig már 15 éve spórolnak.
Ha van megtakarítás, stabil állás mindkettőtöknek (+ ahova téged vissza is vesznek), nagyszülő vagy rokon aki tud majd segíteni vigyázni a gyerekekre.
Én a hitelt + rezsit sokallom nagyon, így, hogy az egyik bevételt el is viszi szinte teljesen vagy teljesen (feltéve ha kapsz egyáltalán annyit).
Öreg autó, megbízhatatlan, az is csak a pénzt viszi, előbb utóbb le kell majd cserélni pláne gyerek mellett…
Ha még nincs úton a baba akkor szerintem spóroljatok, ha már úton van akkor tedd félre most a GYED és a fizud különbözetét (CSED-nél ugyanígy).
Én simán bevállalnám.
(Amit én nem vállaltam volna az a havi 170.000 Ft-os lakhatási költség, az gyerek nélkül is sok)
Aki azon mereng hogy mi lesz majd ha kamasz lesz... Amire a gyerek kamasz lesz addigra nem gyeden lesz otthon anyuka, és remélhetőleg 10-15 évnyi plusz munkatapasztalat amennyit azalatt megszereznek jövedelemben is fog annyit jelenteni, hogy a kisbaba és a kamasz gyerek közötti kiadás különbözetet fedezze.
Pont ezért nem élünk Budapesten :)
(mondjuk az is kérdés mit számolunk a rezsibe, csak a klasszikus rezsit, vagy a netflixet, a mobiltelefon előfizetést meg az életbiztosítást is...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!