Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi összebvételre be mernéte...

Ennyi összebvételre be mernétek vállalni egy gyereket?

Figyelt kérdés
Az összbevétel 560.000 ft (ez már az én GYEDemmel van számolva, tehát nem a fizetésemmel.) A lakáshitel rezsivel együtt 170.000 ft. Egy régebbi autó is van. Ilyen körülmények között bevállalnátok egy gyereket? Na és kettőt? Ha igen, félrerakni tudnátok?
2022. ápr. 7. 11:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
60%
Ez nem rettegés, csupán józan ész, és előrelátás.
2022. ápr. 7. 12:00
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

De, ez rettegés. Jaj mi lesz a jövőben, miből élünk majd 28 év múlva, mi lesz ha atomot dobnak ránk, mi van ha másik állást kell keresni és hasonlók.

Közben elmegy az életük és siránkoznak, hogy közel negyvenhez még nincs gyerek, pedig már 15 éve spórolnak.

2022. ápr. 7. 12:03
 13/25 anonim ***** válasza:
30%

Ha van megtakarítás, stabil állás mindkettőtöknek (+ ahova téged vissza is vesznek), nagyszülő vagy rokon aki tud majd segíteni vigyázni a gyerekekre.

Én a hitelt + rezsit sokallom nagyon, így, hogy az egyik bevételt el is viszi szinte teljesen vagy teljesen (feltéve ha kapsz egyáltalán annyit).

Öreg autó, megbízhatatlan, az is csak a pénzt viszi, előbb utóbb le kell majd cserélni pláne gyerek mellett…

Ha még nincs úton a baba akkor szerintem spóroljatok, ha már úton van akkor tedd félre most a GYED és a fizud különbözetét (CSED-nél ugyanígy).

2022. ápr. 7. 12:17
 14/25 anonim ***** válasza:
82%
Egy gyereket simán, kettőt már nem.
2022. ápr. 7. 12:17
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, azt kihagytam, hogy a jelenlegi időszakra értettem a kérdést. Szerintem is az már rettegés az élettől kategória, ha amiatt nem csinálnék valamit, mert jaj, mi lesz 10 év múlva. Természetesen nem otthon kell siránkozni, hogy de rossz lesz nekünk később, hanem tenni kell érte, hogy jobb legyen. Férjem pl 2 nyelvet kezdett el párhuzamosan tanulni tanárral (tehát nem egyedül, majd lesz valami alapon, hanem komolyan). Mindkét nyelvből eleve erős alapfokon volt. Tervben van levelezős fősuli elvégzése is. Tehát pont attól nem félek, hogy mi lesz 5-10 év múlva.
2022. ápr. 7. 12:39
 16/25 anonim ***** válasza:
38%
Kamasz gyerekemre havonta egy százast simán ráköltök és ebben nincsen benne semmi luxus.
2022. ápr. 7. 13:17
 17/25 anonim ***** válasza:
94%

Én simán bevállalnám.

(Amit én nem vállaltam volna az a havi 170.000 Ft-os lakhatási költség, az gyerek nélkül is sok)

Aki azon mereng hogy mi lesz majd ha kamasz lesz... Amire a gyerek kamasz lesz addigra nem gyeden lesz otthon anyuka, és remélhetőleg 10-15 évnyi plusz munkatapasztalat amennyit azalatt megszereznek jövedelemben is fog annyit jelenteni, hogy a kisbaba és a kamasz gyerek közötti kiadás különbözetet fedezze.

2022. ápr. 7. 15:56
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Elég sokmindentől függ, nagy igényeket biztos nem tudtok belőle kielégíteni.. 390 ezer maradna nektek meg tisztán. Mi csak egy 100-ast eltankolunk havonta, kajára is simán elmegy ennyi és akkor még nem vettünk semmi extrát, nem vettünk egy ruhát, cipőt, ha neadjisten megadja valami háztartási gép magát, nem mentünk el egy 3 napos hosszúhétvégére, stbstb. 190 ezer maradna minden másra. Nekünk ez nem lenne elég. De ezt nektek kell átszámolni, átbeszélni, mire mennyit költötök havi szinten.
2022. ápr. 7. 16:18
 19/25 A kérdező kommentje:
Valószínűleg nem Budapesten éltek.Ennyi törlesztő sajnos egyáltalán nem sok. 10 milliós önerővel vettünk Budapest külkerületében (!) egy 1+2 fél szobás lakást. Ez volt 1,5 éve. Azóta ez a lakás 15 millióval többet ér. Sajnos ez a helyzet a lakásárakkal. A 170 ezret rezsivel együtt kell érteni.
2022. ápr. 7. 16:37
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezért nem élünk Budapesten :)

(mondjuk az is kérdés mit számolunk a rezsibe, csak a klasszikus rezsit, vagy a netflixet, a mobiltelefon előfizetést meg az életbiztosítást is...)

2022. ápr. 8. 07:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!