Ennyi összebvételre be mernétek vállalni egy gyereket?
Nem. Esetleg egyet, ha mindkét oldalon élnek a szülők, és hajlandóak is vigyázni a gyerekre, ha beteg/szünet van.
És ahogy ennél a kérdésnél is látom, a többség egy max óvodáskorú költségeit nézi. Elárulom, nem ekkor kerül a legtöbbe egy gyerek. Az iskola hatalmas ugrás a költségek tekintetében, nem beszélve a ráfordított időről. Ha kicsit is gyengébb képességű, vagy bármiben fejlesztésre szorul, akkor halmozottan növekszenek a kiadások.
És azt is sokan elfelejtik megemlíteni, hogy addig az időpontig, amíg magára nem lehet hagyni otthon, hatalmas pénzeket és energiákat kell ráfordítani a megőrzésére. Ha nincs bármikor ugrasztható nagymama, nagynéni, aki akár hetekre is vigyáz rá iskolaszünetben.
Az oviban még "csak" 5 hét a szünet nyáron, és persze, lehet vinni a városi összevont csoportba, de bizony nem minden gyerek érzi ott jól magát , mert sokszor naponta változik az óvónő és dajka személye.
A suliban már 11 hét van nyáron, amikor meg kell oldani a gyerek felügyeletét, ezen kívül van másfél hét téli szünet, egy hét őszi, és egy pár nap tavaszi szünet, plusz a bűvös 7 nap, amivel az iskola rendelkezik, kedvencem: "nevelés nélküli munkanap", amit pár nappal előtte közölnek, hogy mondjuk pénteken nincs iskola, oldd meg a gyerek felügyeletét.
Erre vannak a napközis táborok, amit jó esetben a helyi önkormányzat megszervez, de nem fedi le a teljes nyarat, csak 8 hetet. Tavaly az első hét 3500 ft volt, minden további hét 18000 ft, és 8:00-16:00.
Ezen kívüli táborok kezdő ára az 5 napra 35 ezer volt.
Szóval én rohadtul sajnálom, hogy gyerekvállalás előtt ezt nekem senki nem mondta. :(
Nekünk ugy 400-450 az össz bevételünk, így hogy gyeden vagyok.
Félretenni nem tudunk. A rezsi úgy 60ezer, hitel van, a babaváró, de azt most nem fizetjük (amúgy 47ezer lenne). 2 autót tartunk fenn, napi használatban vannak.
2 gyerekünk van, simán kijövünk. Még nagyon apránként a felújítasra is tudunk költeni.
Én is azt vallom, ha mindig a jobbra várunk, sosem lesz gyerekünk.
Aki nem tud félretenni, nem fél egy munkanélküliség/betegség/halál esetén mi lesz a gyerekkel?
Vagy urambocsá' tényleg így jó nevelni gyereket, a semmire, hogy még azt a nyamvadt babakötvényt sem fizetik szerencsétlennek? Aztán majd ott áll 18-20 évesen se továbbtanulni nem lesz miből, se egy vállalkozást alapítani, se egy albérletre kauciót adni a gyereknek?
Mert ismétlem, nem pelenkásként kerül sokba, hanem örök igazság: kis gyerek, kis gond, nagy gyerek, nagy gond!
Komolyan, miért nem ír olyan, akinek már kamasz a gyereke?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!