Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi összebvételre be mernéte...

Ennyi összebvételre be mernétek vállalni egy gyereket?

Figyelt kérdés
Az összbevétel 560.000 ft (ez már az én GYEDemmel van számolva, tehát nem a fizetésemmel.) A lakáshitel rezsivel együtt 170.000 ft. Egy régebbi autó is van. Ilyen körülmények között bevállalnátok egy gyereket? Na és kettőt? Ha igen, félrerakni tudnátok?
2022. ápr. 7. 11:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
35%
Annak tudatában, hogy mi vár a világra, még egy hörcsögöt se vállalnék be.
2022. ápr. 7. 11:28
 2/25 anonim ***** válasza:
87%
Egyet igen. Ha van megtakarítás, akkor talán kettőt is, de ez nagyban függ attól, hogy hogy látom, milyen az életünk az elsővel. Félrerakni szerintem így nehéz, hogy a lakáshitel+rezsi elviszi a GYED legnagyobb részét. Szóval szerintem inkább előre érdemes a megtakarítással/félretevéssel készülni, amikor még a normális fizetésed kapod.
2022. ápr. 7. 11:29
 3/25 anonim ***** válasza:
21%
A most következő még nagyobb infláció miatt már nem.
2022. ápr. 7. 11:31
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
Nekünk is kB ennyi az osszes bevétel, meg vagyunk, nem kell nélkülözni de félre tenni nem igen tudunk, pedig szórakozni se járunk, étterembe se, semmi ilyen. A gyereknek mindent megtudunk adni és minőségi étellel tudjuk etetni, tudunk járni foglalkozásra és sportra. De ha jönne egy nagyobb kiadás azt azért megereznenk. Még egy gyerek is bele férne. De azért amikor megveszem a 18 ezres szamos szandált, és abból mondjuk evszakonkent 2 db ot kéne venni az már nagyon nem mindegy, vagy ha ki kell fizetni a 24 ezres úszás tanfolyamot és azt is 2x kéne egy hónapban akkor azért ha így számoljuk más a helyzet..
2022. ápr. 7. 11:34
 5/25 anonim ***** válasza:
76%
Kettőt is
2022. ápr. 7. 11:35
 6/25 anonim ***** válasza:
82%
Igen. Ha mindig a legalkalmasabb időszakra vártunk volna, sose lesz gyerekünk.
2022. ápr. 7. 11:40
 7/25 anonim ***** válasza:
34%

Nem. Esetleg egyet, ha mindkét oldalon élnek a szülők, és hajlandóak is vigyázni a gyerekre, ha beteg/szünet van.

És ahogy ennél a kérdésnél is látom, a többség egy max óvodáskorú költségeit nézi. Elárulom, nem ekkor kerül a legtöbbe egy gyerek. Az iskola hatalmas ugrás a költségek tekintetében, nem beszélve a ráfordított időről. Ha kicsit is gyengébb képességű, vagy bármiben fejlesztésre szorul, akkor halmozottan növekszenek a kiadások.

És azt is sokan elfelejtik megemlíteni, hogy addig az időpontig, amíg magára nem lehet hagyni otthon, hatalmas pénzeket és energiákat kell ráfordítani a megőrzésére. Ha nincs bármikor ugrasztható nagymama, nagynéni, aki akár hetekre is vigyáz rá iskolaszünetben.

Az oviban még "csak" 5 hét a szünet nyáron, és persze, lehet vinni a városi összevont csoportba, de bizony nem minden gyerek érzi ott jól magát , mert sokszor naponta változik az óvónő és dajka személye.

A suliban már 11 hét van nyáron, amikor meg kell oldani a gyerek felügyeletét, ezen kívül van másfél hét téli szünet, egy hét őszi, és egy pár nap tavaszi szünet, plusz a bűvös 7 nap, amivel az iskola rendelkezik, kedvencem: "nevelés nélküli munkanap", amit pár nappal előtte közölnek, hogy mondjuk pénteken nincs iskola, oldd meg a gyerek felügyeletét.

Erre vannak a napközis táborok, amit jó esetben a helyi önkormányzat megszervez, de nem fedi le a teljes nyarat, csak 8 hetet. Tavaly az első hét 3500 ft volt, minden további hét 18000 ft, és 8:00-16:00.

Ezen kívüli táborok kezdő ára az 5 napra 35 ezer volt.

Szóval én rohadtul sajnálom, hogy gyerekvállalás előtt ezt nekem senki nem mondta. :(

2022. ápr. 7. 11:44
 8/25 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk ugy 400-450 az össz bevételünk, így hogy gyeden vagyok.

Félretenni nem tudunk. A rezsi úgy 60ezer, hitel van, a babaváró, de azt most nem fizetjük (amúgy 47ezer lenne). 2 autót tartunk fenn, napi használatban vannak.

2 gyerekünk van, simán kijövünk. Még nagyon apránként a felújítasra is tudunk költeni.

Én is azt vallom, ha mindig a jobbra várunk, sosem lesz gyerekünk.

2022. ápr. 7. 11:50
 9/25 anonim ***** válasza:
44%

Aki nem tud félretenni, nem fél egy munkanélküliség/betegség/halál esetén mi lesz a gyerekkel?

Vagy urambocsá' tényleg így jó nevelni gyereket, a semmire, hogy még azt a nyamvadt babakötvényt sem fizetik szerencsétlennek? Aztán majd ott áll 18-20 évesen se továbbtanulni nem lesz miből, se egy vállalkozást alapítani, se egy albérletre kauciót adni a gyereknek?

Mert ismétlem, nem pelenkásként kerül sokba, hanem örök igazság: kis gyerek, kis gond, nagy gyerek, nagy gond!

Komolyan, miért nem ír olyan, akinek már kamasz a gyereke?

2022. ápr. 7. 11:55
 10/25 anonim ***** válasza:
76%
Nem mindenki éli rettegésben az életét.
2022. ápr. 7. 11:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!