Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hagytad már el a férjedet úgy...

Hagytad már el a férjedet úgy hogy gyerekeitek vannak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nekem van egy férjem és 2 gyerekünk. Kislányom 3,5 éves, kisfiam 7 hónapos. Kicsit máshogy volt nálunk a sorrend: gyerek, házasság, ház, gyerek. Sajnos igaz ez a mondás hogy lakva ismerjük meg a másikat. 1 éve lakunk együtt, az első félév jó volt de azóta egyre rosszabb. Állandóan vitatkozunk, és alig van velünk a férjem, mindent én csinálok, semmibe nem segít, sőt könyörögnöm kell hogy segítsen. Apa szerep nála csak a pénzszerzés, aztán hazajön és tévézik, telefonozik. Sajnos olyan típus akivel nem lehet megbeszélni semmit. A párterápián gondolkodtam de nem tudom bevállik-e. Kihasználva érzem magam, nagyon gondolkodtam már a külön költözésen, de attól félek a gyerekek sérülni fognak emiatt. Aki volt ilyen helyzetben mit döntött? Annyira félek hogy megbánnám. És attól is félek hogy soha nem lesz már senkim, de ez csak másodlagos. Inkább a gyerekek miatt félek meghozni egy döntést. Légyszi ne írjatok negatívat mert így is kivagyok teljesen.
2022. ápr. 3. 12:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Neked mennyi a bevételed? Lehet azért dolgozik annyit mert te nem tudsz annyival beszállni hogy neki ne kelljen kihajtania magát.
2022. ápr. 3. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

Tehát két és fél évig nélküle nevelted a közös gyereket, majd terhes lettél tőle újra, utána költöztek össze.

Így jártál.

2022. ápr. 3. 13:18
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem a kérdést, komolyan. Egy éve éltek együtt. Van egy 3,5 éves gyerek - akkor egy évvel ezelőttig egyedülálló anya voltál. Most is az leszel, csak két gyerekkel.
2022. ápr. 3. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

A szüleim elváltak egész kicsi koromban. SOKKAL jobb volt így, mintha asszisztálnom kellett volna egész életemben ahhoz, hogy marják egymást vagy csak egyszerűen fagyos otthon a levegő.

A legjobbat nem azzal teszed a gyerekeidnek, ha bennragadsz egy rossz kapcsolatban, hanem azzal, ha nem törekedsz kulturált viszonyra az apjukkal.

Tehát a gyerekek ne kerüljenek 2 tűz közé, ne kelljen választaniuk köztetek, az esetleges vitáitokat ne előttük rendezzétek, és ne mondjatok rosszat egymásról nekik. Ennyi.

2022. ápr. 3. 13:22
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Párterápiához párnak kellene lenni
2022. ápr. 3. 13:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat rosszul írtam le. Mi már 8 éve együtt vagyunk. Mindig is egypárt alkottunk csak eddig a szüleimnél laktunk.
2022. ápr. 3. 13:36
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Na és a szuleidnel hogy volt ez?
2022. ápr. 3. 13:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a szüleinél a szülei főztek-sütöttek, nyilván segítettek a gyerekekkel is. Így annyira "nem tűnt fel", vagy nem volt igény arra, h apa is kivegye a részét.

Ezt sajnos a párterápia nem fogja megoldani, mert ahhoz az apának is akarnia kéne változni. De sajnos nem ez a helyzet. Egy próbát megér egyébként.

Én 1 éves voltam mikor elváltak a szüleim. Apám alkoholista volt, ezután külön élt tőlünk, alig találkoztunk és meg is halt amikor 9 éves voltak (nem bírta a mája). Sokkal "jobb" volt így, mintha úgy kellett volna mindezt végig csinálni, hogy egy háztartásban vagyunk! A válás sokkal jobb, mint egy rossz házasságban benne maradni.

Ráadásul úgy megadod magadnak az esélyt, hogy találsz esetleg egy olyan férfit, aki tényleg megbecsül és segít is.

2022. ápr. 3. 14:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Na de a szüleidnél is együtt laktatok...
2022. ápr. 3. 15:14
 10/11 anonim ***** válasza:
60%
És akkor visszaköltöznél a szüleidhez? Szerintem nem csak az a gond, hogy ő nem segít, hanem hogy eddig te sem éltél önálló, felnőtt életet. Van hová visszamenned dolgozni? Meg tudsz élni egyedül? Lakhatást meg tudod oldani?
2022. ápr. 3. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!