Mennyi idő alatt derül ki, ha esetleg nem bírja a füle az ezüst fülbevalót?
Kapott a lányom egy ezüst fülbevalót, ami nagyon szép. De eddig csak orvosi műanyag volt benne. Tegnap be is tettük, eddig ninden rendben van vele. Ha esetleg nem bírná, az mennyi idő alatt látszik? Mennyi ideig és mire kell figyelni?
Senkinél nem volt a családban fém allergia, bár nem tudom, hogy ez öröklődö dolog-e
1-2 óra
Nekem 10 perc után bizsereg, 2-3 óra után hólyagos mondjuk a nyakam..vagy vöröslik a fülem.
De nem mindegyiktől, attól függ mekkora a nikkeltartalma, ( nikkelérzékenysègem van, az olcsóbb ezüstöt nem birom) hiába van beleütve a jel
Én is allergiás vagyok az ezüstre, én nagyobbként talán 7-8 évesen kaptam egy ezüst fülbevalót. Csak 1-2 nap után kezdett el durván viszketni a fülem (a pirosság meg lehet csak azért lett mert a viszketés miatt piszkálni kezdtem).
Kiszedtük, visszaraktuk az aranyat és még szűnt a gond. Pár évvel később mégegyszer megpróbálkoztam azzal az ezüst fülbevalóval de 2 nap után újra viszketett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!