Melyik név legyen?

Figyelt kérdés

Cziráky a vezetéknév, megtudtuk, hogy kislány lesz.

Klementina tetszik a legjobban, de nagyon tetszik a Kamilla és a Karina is. Szerintetek?

2022. márc. 28. 23:10
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Ízlések és pofonok. Szerintem ez senkinek nem fog eszébe jutni rajtad kívül utolsó 😂
2022. márc. 29. 13:23
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
De, a gyerekeknek az oviban. Roppant gonoszak tudnak lenni, pláne ha lesz mellé még valami egyéb amibe belekapaszkodhatnak. Túl magas, duci, elálló fülek, szeplő, vastagszálú sprőd haj, szemuveg, stbstb.
2022. márc. 29. 13:46
 23/26 anonim ***** válasza:
86%
Kamilla a lànyom, elsős. Soha senki nem csúfolta a neve miatt. Egyszer mondta az öccse, hogy Kakilla, mert nem tudta kimondani a nevét...
2022. márc. 29. 13:52
 24/26 Derjaderja ***** válasza:
72%

A Klementina név nekem nagyon nem tetszik, számomra a Kl neveknek van klotyós hangzása. Egyáltalán nem illik a kifinomult, klasszikus, nemesi névhez.

Amikor a vezetéknév és a keresztnév nagyon disszonáns, főleg ha ez egy komplikált, feltűnősködő keresztnévvel jár, az ha nem is cigányos, de mindenépp tanulatlan, törtető vagy identitászavaros benyomást kelt.

A Karina szép, de a magyar nyelvben nem elég megszokott, és nem is hangzik jól a "kikarina" sem.

A Kamilla szerintem jó választás, szép, lágy, elég megszokott de nem elcsépelt, kulturált de nem sznob név, jól el tudok képzelni egy jó családból származó magyar nőt Cziráky Kamilla névvel.

A Cziráky Klementina és a Cziráky Karina az képzavar nekem.

2022. márc. 29. 14:00
 25/26 anonim ***** válasza:
83%

Kamilla!

Baromi jól hangzik a vezetéknévvel. :)

2022. márc. 29. 16:23
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, úgy néz ki az lesz 🙈 mindkettőnknek nagy kedvenc lett
2022. márc. 29. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!