Babafüll lyukasztast csak kozmetikus vegzettseggel lehet
csinálni?
Azert a FÜL szot tanuld meg leirni mielott meghirdeted a vallalkozasod 🤦🏻♀️
( tudom igen, elirta a telefon, mind a ket alkalommal)
2022. márc. 23. 00:37
De most igazából miért tettél fel kérdést, ha te úgyis jobban tudod? Persze, csináld csak, biztos képben vagy vele, hogy pontosan hol kell lyukasztani, hogy az 1-5-10 év múlva is jó helyen legyen. Adózni hogy tervezel? Hogy vállalsz garanciát a munkádra? Hogy akarod hirdetni magad, ha végzettség nélkül nyújtás olyan szolgáltatást, amihez amúgy kéne? Meg úgy egyáltalán, hogy van merszed pénzt kérni valamiért, ha neked derogál elvegezni az ehhez szükséges képzést?
2022. márc. 23. 07:02
23/37 A kérdező kommentje:
Mivel a vállalkozas kiváltásához kell a papîr.
Menj el blohmdalhiz csináld meg a tanfolyamot, aztàn hajrá…
Nem bonyolult, de csak haknira egy babát nem bízna rád senki.. ( a gimis csajok bevállalnák)
Nem kell kozmetikus végzettség, nálunk a védőnő csinálja
2022. márc. 23. 07:24
A tetováláshoz is van tanfolyam (habár az igaz, hogy engedélyeztetésnél nem kérik, de hamár fület akarsz lyukasztatni annak a személynek vizsga kell. Ha nem hiszed nézd meg a szalonnyitás jogszabályát). Plusz évekig nem emberen tanulnak hanem gyakorló bőrön, aztán tetováló mellett szalonban, mint tanuló, folyamatos felügyelet mellett. A tetoválás higéniai feltételei is nagyon magasan vannak, komoly előírásoknak kell megfelelni, komoly felszerelésekkel. Legalábbis normális tetováló végigmegy a szamárlétrán mielőtt élesben tetovál emberre. Igen, vannak sufni tetoválók akik vesznek egy pisztolyt és nekiesnek, aki olyanhoz megy meg is érdemli, ha köszönőviszonyban sincs azzal amit kért (jobb esetben ennyivel megússza, rosszabban begyullad mint a fene). Plusz ott is van előkészület, utókezelés stb. Tudom, van nem egy tetoválásom, piercingem is. Láttam hogy csinálják normális helyen ezeket, nem is mentem volna egy sufniszalonba. A gyerekemnél is elvártam, hogy aki csinálja a fülbevalóját az szakképzett legyen és ne lerendezze annyival, hogy tesz egy pontot alkoholos filccel (már itt bukta, nem alkoholossal szokták, tetoválófilc ami bőrbarát) és átlövi minden fertőtlenítés nélkül
2022. márc. 23. 07:32
Milyen egyszerű ösztönlénynek kell lenni ahhoz, hogy azt gondold, csak azért nem értenek egyet a baromságaiddal, mert nem közösültek előtte? Minden rendben a barlangban ahol élsz bunkókám? :D
2022. márc. 23. 07:49
27/37 A kérdező kommentje:
#28 tudom h hogyan szokták csinálni a tetkósok, de nem kötelező.
És ők is szúrnak mindent mindenhová (tudom nem mindenki, de sokan), kétlem h mind elvégzett volna 2 éves kozmetikus sulit.
2022. márc. 23. 10:28
Tetováló külön szakma köze nincs a kozmetikushoz ne vicceljetek már. Természetesen a tetoválonak is papír kell!
2022. márc. 23. 11:48
#32 nem kell papír nekik!
És azért jön ide a témához, mert ők is szúrnak piercing-et, fülbevalót.
Ha a tetkósoknak nem kell iskola a lyukasztáshoz, max egy tanfolyam, akkor másnak sem kell.
2022. márc. 23. 11:55
Kapcsolódó kérdések: