Babaszépség versenyre elvinnéd a gyereked?
Kasszandra stúdióba beküldtem egy fotót a gyerekemről. Még kicsi 1 éves . Vissza is hívtak hogy indulhat, megtetszett a fotó. Igen ám csak kissé elgondolkoztam rajta hogy ez tényleg jó ötlet?a család szerint igen jó ötlet. Tényleg szépnek látom a gyerekem bár minden gyerek szép és sok szülő elfogult.
De nem tudom nem e túlzás ez egy kicsit?! Nyilván nem érdekel a nyeremény se nem is ezért indulunk. Csak egy jó napot szeretnénk. De ő ebből fel sem fogja a dolgokat. Lehet neki csak nyűg lenne.
Kinek mi a véleménye?
Persze, hogy jó ötlet. Mind a mellett, hogy azért is lehet dicsérni mert valaki ügyes, kreatív stb, a szépségért is.
Attól, hogy önmagában a szépség nem jelent semmit, mert az értékek is fontosak, de aki szép az egy plussz..és egyre ritkább a mai vilagban. Nem kell atesni a túl oldalra sem, hogy csak a belső fontos mert ez nem igaz. Aki szép, legyen rá büszke, ez sem mindenkinek adatik meg.
A gyereknek ez egy jó buli, kortarsak,szocializáció, nem veszít vele semmit.
"A gyereknek ez egy jó buli, kortarsak,szocializáció, nem veszít vele semmit."
De nagyon jó buli lehet, hogy vadidegen emberek fényképezgetik meg pakolják olyan pozíciókba amit ő nem is akar csak előnyösnek kell tűnnie a képen. Főleg az egy éveseknek nagy buli.
Amúgy teljes mértékben ellenzek mindenféle gyermek szépségversenyt, nem számít, hogy pici baba vagy tinédzser. Azóta főleg, hogy van egy volt szaktársam aki elvitte a két éves kislányát ilyenre és mivel azelőtt nem sokkal esett át egy bárányhimlőn a kislány és volt még néhány pici folt az arcán, elkezdték neki lekorrektorozni meg alapozózni. Egy felnőtt embernek azt javasolják a bőrgyógyászok, hogy nagyon figyeljenek oda a sminkkel hogy mit és mennyit, most egy 2 éves kisgyerek puha baba arcára milyen jó hatással lehetett volna(az anyuka végül nem engedte és elhozta a gyereket)
Ráadásul kitudja hány abberált Kaleta féle látja azokat a képeket. Már belegondolni is hányinger.
Amíg a szülő versenyezteti a gyereket szépség kategóriában, addig számomra visszataszító. Meghatározható, hogy mi a szép? Pontról pontra vannak leírások róla? Meg ha nyer egy egy éves, felfogja, hogy nyert? Maximum annyi, hogy tapsolnak neki, meg mindenki mosolyog rá és kattognak a fényképezőgépek.
Az, hogy szép a gyerekem külső szemmel is, tény. De nekem nem ér annyit, hogy kirakatba tegyem úgy, hogy nem tudom ő mit gondol majd erről 15 év múlva. És jól írja az egyik válaszadó. A szülő a meg nem élt vágyait ne a gyereken élje ki.
Természetesen ha majd ő akar versenyezni a későbbiekben valamiben, akkor oké, de egyébként a hátamon is áll a szőr attól, hogy ezt kisgyerekekkel csinálják, akiknek minimális beleszólásuk sincs ebbe.
Kérdező, egy 1 évesnek ez minden lesz csak jó nap nem. Gondolj bele:
-kényelmetlen ruhába öltöztetik
-idegenek veszik körül
-idegen helyen van
-ismeretlen zajok
-pakolgatják mint egy tárgyat
-nem lehetsz a közvetlen közelében
-az arcába világítanak
Gondolj bele mekkora stressz érné a gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!