Mit tennétek? Munkavállalás autista gyerek mellett?
Figyelt kérdés
Gyermekem sérült,autista lassan kezdi az ovit, én pedig visszamegyek dolgozni. Eddig olyan munkaköröm volt, ahonnan gyakran haza kellett vinnem munkát. Nagyon szerettem a munkámat, de félek, hogy nem lenne már kapacitásom az otthoni túlmunkára a gyerekem mellett. Eszembe jutott, hogy talán munkakört kellene váltanom cégen belül, ami nyílván sokkal alacsonyabb pozícióval és bérezéssel járna, viszont nem kell hazavinni a munkát. Még annyi, hogy az apuka is kiveszi a részét a gyermeknevelésből, de nem akarom rárakni az összes terhet. Viszont az is igaz, hogy a gyermek fejlesztései igen sokba kerülnek, ami miatt a fizetés sem utolsó szempont. Ti mit tennétek?2022. márc. 13. 19:10
1/7 anonim válasza:
szerintem az egyáltalán nem mellékes információ, hogy mennyire súlyos az autizmus.
eddig hogy dolgoztál, bölcsiben volt addig a gyerkőc? hogy oldottad meg a hazavitt munkát?
végső esetben azután ülsz le megcsinálni, hogy elaludt a gyerek. így nem csak apuka van vele du, hanem te is. de csinalhattok hetirendet, heti 2 délután apa van vele, míg te dolgozol, 3 délután az esti alvás után csinálod, így több marad a pénzed is. de ezt a pároddal beszéljétek meg :)
2/7 anonim válasza:
Én belevágnék a mostani munkakörbe,megnézném hogy alakul,lehet sokkal könnyebb lesz mint azt most gondolod,és ha mégsem,akkor még mindig lehet szólni,hogy más megoldást szeretnél.
3/7 anonim válasza:
Az autisták nem sérültek, fogyatékosak vagy betegek, hanem más állapotúak. Az sem mindegy, hogy milyen mértékben érintett.
4/7 anonim válasza:
Én is kipróbálnám magam az eredeti munkakörömben. Illetve még egy esetleges buktatóra felhívnám a figyelmed: nem biztos, hogy simán fog menni a beszoktatás (persze ez gyerek-és ovifüggő is). Csak ezt is kalkuláld bele!
5/7 anonim válasza:
4: egy ép gyereknél sem biztos, hogy könnyen megy a beszoktatas, főleg ha addig csak anyával volt. találkoztam már olyannal is, hogy hiába volt bölcsis a gyerek, az oviba nagyon nehezen szokott be. ez egyénfüggő. de persze ebben az esetben van minek a számlájára írni. erre kérdező lélekben készülj fel, hogy esetleg sírni fog utánad, nehezen tudják majd nyugtatni eleinte, esetleg hosszabb lesz a beszoktatas. egyébként én szoktattam már autista gyerekeket bolcsibe, nagyon jól alkalmazkodtak, könnyen ment az egész.
6/7 anonim válasza:
@5: persze, igazad van! Lehet az is, hogy tök simán fog menni. Csak benne van a pakliban, hogy nem. Minden rosszindulat nélkül írtam.
7/7 anonim válasza:
En meg egy dolgot kerdeznek. Hogy oldjatok meg ha minden honap feleben beteg? Az enyem epp a natha felevel van egy honapja itthin mert 3 orrtorles sem fer bele a bolcsinek de volt mar itthon 5 hetet elhuzodo kohoges miatt is :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!