Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek? Munkavállalás...

Mit tennétek? Munkavállalás autista gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Gyermekem sérült,autista lassan kezdi az ovit, én pedig visszamegyek dolgozni. Eddig olyan munkaköröm volt, ahonnan gyakran haza kellett vinnem munkát. Nagyon szerettem a munkámat, de félek, hogy nem lenne már kapacitásom az otthoni túlmunkára a gyerekem mellett. Eszembe jutott, hogy talán munkakört kellene váltanom cégen belül, ami nyílván sokkal alacsonyabb pozícióval és bérezéssel járna, viszont nem kell hazavinni a munkát. Még annyi, hogy az apuka is kiveszi a részét a gyermeknevelésből, de nem akarom rárakni az összes terhet. Viszont az is igaz, hogy a gyermek fejlesztései igen sokba kerülnek, ami miatt a fizetés sem utolsó szempont. Ti mit tennétek?
2022. márc. 13. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

szerintem az egyáltalán nem mellékes információ, hogy mennyire súlyos az autizmus.

eddig hogy dolgoztál, bölcsiben volt addig a gyerkőc? hogy oldottad meg a hazavitt munkát?

végső esetben azután ülsz le megcsinálni, hogy elaludt a gyerek. így nem csak apuka van vele du, hanem te is. de csinalhattok hetirendet, heti 2 délután apa van vele, míg te dolgozol, 3 délután az esti alvás után csinálod, így több marad a pénzed is. de ezt a pároddal beszéljétek meg :)

2022. márc. 13. 19:35
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Én belevágnék a mostani munkakörbe,megnézném hogy alakul,lehet sokkal könnyebb lesz mint azt most gondolod,és ha mégsem,akkor még mindig lehet szólni,hogy más megoldást szeretnél.
2022. márc. 13. 19:36
 3/7 anonim ***** válasza:
17%
Az autisták nem sérültek, fogyatékosak vagy betegek, hanem más állapotúak. Az sem mindegy, hogy milyen mértékben érintett.
2022. márc. 13. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Én is kipróbálnám magam az eredeti munkakörömben. Illetve még egy esetleges buktatóra felhívnám a figyelmed: nem biztos, hogy simán fog menni a beszoktatás (persze ez gyerek-és ovifüggő is). Csak ezt is kalkuláld bele!
2022. márc. 13. 20:10
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
4: egy ép gyereknél sem biztos, hogy könnyen megy a beszoktatas, főleg ha addig csak anyával volt. találkoztam már olyannal is, hogy hiába volt bölcsis a gyerek, az oviba nagyon nehezen szokott be. ez egyénfüggő. de persze ebben az esetben van minek a számlájára írni. erre kérdező lélekben készülj fel, hogy esetleg sírni fog utánad, nehezen tudják majd nyugtatni eleinte, esetleg hosszabb lesz a beszoktatas. egyébként én szoktattam már autista gyerekeket bolcsibe, nagyon jól alkalmazkodtak, könnyen ment az egész.
2022. márc. 13. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:
59%
@5: persze, igazad van! Lehet az is, hogy tök simán fog menni. Csak benne van a pakliban, hogy nem. Minden rosszindulat nélkül írtam.
2022. márc. 13. 21:00
 7/7 anonim ***** válasza:
En meg egy dolgot kerdeznek. Hogy oldjatok meg ha minden honap feleben beteg? Az enyem epp a natha felevel van egy honapja itthin mert 3 orrtorles sem fer bele a bolcsinek de volt mar itthon 5 hetet elhuzodo kohoges miatt is :(
2022. márc. 14. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!