Melyik lány nevet válasszam az alábbiak közül?
Nekem semmi bajom a Moór Rékával. Jó, kicsit összemosódik a két r kiejtéskor, de ez nem olyan probléma, emiatt senki nem fogja félreérteni egyik nevet sem. Nekem is összemosódik a vezetéknevem utolsó meg a keresztnevem első betűje ejtéskor, holott nem azonosak, szóval ez nekem nem lenne szempont.
Legyen nyugodtan Moór Réka, én azt mondom. A Moór Anna egy kicsit tényleg túl szimpla, a dupla keresztnevezésnek nem látom sok értelmét általában véve, kivétel, ha pl. valamelyik szülő vagy nagyszülő neve az egyik. A Moór vezetéknév amúgy elbírna egy hosszabb keresztnevet, és rengeteg keresztnév van -anna végződéssel: pl. Zsuzsanna, Johanna, Julianna. Moór Johanna vagy Moór Julianna is teljesen jól kijönnének. Esetleg ebben az irányban is elgondolkozhatnátok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!