Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A félelem, hogy nem lesz...

A félelem, hogy nem lesz magadra időd szülés után megváltozott nálatok?

Figyelt kérdés

Lehet önzőség, de mégis mi nők szenvedjük meg a gyerekvállalás nehéz részeit. 32 éves vagyok, férjemmel beszéltük a gyereket. Nagyon türelmes velem, de rettegek attól, hogy ha meglesz a gyerek akkor megbánom. Szeretem, hogy akárhova mehetek, takarítás/főzés után, leülök a gép elé és játszom valamit, mert igen, nagyon szeretek számítógépes játékokkal játszani, szeretem a munkám, a hobbiaimat. De ha lesz gyerek, akkor félek ezekre nem lesz idő, és azt gondolom egy teher lesz, hogy csak anya anya anya. Hiába mondja férjem, hogy ott lesz segít, de hát mégse tud mindent megcsinálni. Viszont ott a másik része, hogy milyen jó lehet a kötődés, hogy rá nézel és tisztán szereted, mert a te gyereked, van bennem vágy is, hogy anyuka lehessek, de a rettegés, hogy magamra sose lesz idő az is ott van.

Igazából az a kérdésem, ha valaki érzett így előtte és van gyereke azóta, ez megváltozik? Miként éltétek át?

2022. márc. 12. 15:32
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem féltem ettől.

Aztán bekövetkezett 😂

Ennek 3 éve.

Azóta egyedül nemigen voltam, baromira hianyzik

(Azóta 2 gyerek van)

2022. márc. 12. 15:43
 2/20 anonim ***** válasza:
74%
A fiam az első fél évben átaludta az éjszakát. Volt, hogy a férjemmel, miután elaludt, játszottunk egy órát-kettőt, filmeztünk, ilyenek. 🙂 Nyilván sokmindenről lemondtam, bár nekem nem voltak ilyen érzéseim. Ma már majdnem 4 és 2 évesek a gyerekek. Társasozni is hagynak gyakran. Lelassult, kicsit átalakult a világunk, de valamiért így természetes
2022. márc. 12. 15:44
 3/20 anonim ***** válasza:
18%
Csak rajtad múlik, mennyi időd marad. Ha nem szoktatod fel a gyereket, okosan neveled, nem leszel a rabja, akkor lesz időd magadra is.Igaz, kevesebb, mint most.
2022. márc. 12. 15:44
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy megváltozott. Átalakult valósággá. Az első idők a gyerekről fognak szólni, sőt, az első pár évben is hozzá kell igazodni. Én például élveztem, hogy otthon vagyok a gyerekkel, másnak meg teher. És igen, anya, anya, anya lesz állandóan, legalábbis a nap nagy részében.
2022. márc. 12. 15:45
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

Pörgős, karrierista típusú életet éltem, egésznap meg sem álltam, imádtam a munkám , szeptember 18-ra voltam kiírva, szeptember 11-e volt az utolsó napom amikor bucsuztattak! Aztán megszületett és minden megváltozott … de én is , már nem az az ember voltam aki előtte … persze kellett idő hogy beleszokjak, de eszembe sem jutott az “előző” életem konkrétan !

A szuleszeten mondtak ahol szültem, amikor egy gyermek megszületik, megszületik vele együtt az Édesanya is !

És mondjuk ez nálam pont így volt !

2022. márc. 12. 15:46
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem változott meg.

Bár volt időm magamra, mégis fenekestül felfordult velem a világ, és ezt rosszabbul viseltem, mint vártam...

Ez nem csak arról szól, hogy van e idő magadra.

Hiába megyek el 3 órát hobbizni, ha hazajövök a káoszba..

2022. márc. 12. 15:48
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
Ha ketten vagytok és tényleg igazságosan elosztjátok egymás között a gyerekkel járó feladatokat, akkor lesz időd magadra. Igaz, nyilván kevesebb, mint korábban, de ezt meg mérlegelni kell, hogy megéri-e ennyit beáldozni azért, hogy szülő lehess. És tapasztalatból mondom, hogy ha a gyerek azt szokja meg, hogy mindkét szülője ugyanannyira törődik vele és gondoskodik róla és ugyanannyira szereti, akkor nem csak anyát zaklatja mindennel, hanem mindkét szülőtől ugyanolyan bátran kér majd dolgokat.
2022. márc. 12. 16:05
 8/20 anonim ***** válasza:
88%

"de hát mégse tud mindent megcsinálni"

Dehogynem. Szoptatáson kívül SEMMI nincs, amit ne tudna megcsinálni. Már ha te is hagyod.

Ettől függetlenül akkor se lesz időd ugyanúgy semmire, ha kiveszi a részét. Mert ez ilyen.

2022. márc. 12. 16:21
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért a legtöbb apuka a nap nagy részét a munkában tölti. Persze van olyan, aki hazajön fél 5-re, aztán átveszi a gyereket. Vagy ismerősöm, aki ingatlanos, és rengeteg idő tölt a 3 gyerekkel, mellette főz és takarít is, így anyukának is van szabadideje, eljár sportolni, barátnőzni. De a legtöbb esetben mikor apuka sem tud aludni nyugodtan éjszaka, aztán lehúz 8-10 órát a munkahelyen, akkor már nem lesz olyan lelkes, hogy még utána főzzön, gyerekezzen, takarítson.
2022. márc. 12. 16:31
 10/20 anonim ***** válasza:
70%

Nekem most több időm van, mint a gyerek előtt.

Szülés előtt dolgoztam napi 10-12 órát, gyakorlatilag aludni jártam haza, főzni max hétvégén volt erőm.

Most kétnaponta főzök, alvásidőben jut időm olvasásra is. Jövünk-megyünk, programozunk.

Az első 6 hét kemény volt, akkor a túlélésért küzdöttem. Aztán összehangolódtunk, meglett a napi rutin és sokkal könnyebb lett.

2022. márc. 12. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!