Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyiket vegyük meg szerintetek?

Melyiket vegyük meg szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kismamák, leendő kismamák, szülők! ☺️🤗

Az első babánkat várjuk jelenleg. Már nézelődöm egy ideje az interneten, holnap pár boltban is szeretnénk körülnézni a férjemmel, illetve a tetszetős dolgokat meg is vennénk. Nem Magyarországon élünk, viszont van egy weboldal, ami segít abban, hogy mit és mikor kell csinálni. A ruhadarabok is szerepelnek természetesen a leírásban, amik a következőek:

6 darab rugdolózó

6 darab pulcsi

6 darab nadrág

4 pár zokni

2 sapka

1 dzseki vagy melegebb felső öltözet

1 pár cipő

Nekem először is a rugdolózóval kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok? Melyik típus szükséges? A baba július elején érkezik. Viszont itt nem feltétlenül lesz nagy meleg, talán épp csak 16°. De lehet 20° vagy több is persze. Illetve érkezhet előbb is a pici két héttel. Melyiket vegyem? A teljes rövid ujjút (lent és fent is), a hosszú ujjút, amelyiknél nincs nadrág rész, avagy a hosszú ujjút, amelyiknél van nadrág rész is, tehát teljesen zárt? Bocsánat, ha hülyén fogalmazok, ha nem érthető, linkelek be képeket kommentben.

Tehát mindegyikből kell? Csak mert ugye a nadrág és felső rész alapból már hosszú + zoknik. Emiatt azt gondolnám, hogy a rugdolózónak inkább rövidnek kellene lennie. De nem vagyok biztos benne. Segítenétek ebben?

Illetve ha van bármi ajánlatotok, ami esetleg nem szerepel a listán, vagy több/kevesebb kell belőle is szívesen veszem.

Nagyon szépen köszönök előre is bármilyen segítséget! ♥️

2022. márc. 11. 11:45
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Kíváncsiságból ránéztem egy holland webshopra és de, persze, hogy külön vannak a rugik és a bodyk. :)

Rugi

[link]

Body

[link]

2022. márc. 11. 18:12
 32/34 A kérdező kommentje:

#30 Köszönöm! ☺️👍

Hát itt mindegyiket úgy hívják, hogy "romper" avagy "rompertje", azaz rugdalózó. Ezen belül van:

Lange mouwen rompers;

Korte mouwen rompers;

Overslagrompertjes;

Rompers met drukknopen op schouders;

Rompers met kraagje stb.

Szóval mindegyik romper, rugdalózó. Hiába beszélnek angolul, valószínűleg nem használják a body szót, legalábbis én sosem hallottam.

Az előbb néztem ezt a szettet: [link] és itt is "romper"-t ír. Nálunk Magyarországon akkor ez body, ugye?

#31 Köszönöm! ☺️👍

Azok pizsik, abban csak alszanak, vagy nem? 😊 Mármint az első link.

2022. márc. 11. 20:26
 33/34 anonim ***** válasza:

A legtöbb baba ebben van:

rövidújju body:

[link]

Vagy hosszúujjú body:

[link]

És erre adod rá a rugdalózót:

[link]

Ebben van éjjel és nappal is, kb. fél éves koráig, úgyhogy az első 3 méret leginkább body és rugi lesz. Utána már, ha mászik akkor jobb lesz a body nadrággal. Zoknit amúgy a kisbabák lerúgják, egyáltalán nem érdemes venni, lecsúszik a kicsi lábukról, talpas rugdalózó kell és akkor az olyan mintha zokni lenne rajta.

2022. márc. 12. 00:41
 34/34 A kérdező kommentje:
#33 Nagyon szépen köszönöm a részletes választ és főleg az illusztrációkat. ☺️👍
2022. márc. 12. 09:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!