Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyiket vegyük meg szerintetek?

Melyiket vegyük meg szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kismamák, leendő kismamák, szülők! ☺️🤗

Az első babánkat várjuk jelenleg. Már nézelődöm egy ideje az interneten, holnap pár boltban is szeretnénk körülnézni a férjemmel, illetve a tetszetős dolgokat meg is vennénk. Nem Magyarországon élünk, viszont van egy weboldal, ami segít abban, hogy mit és mikor kell csinálni. A ruhadarabok is szerepelnek természetesen a leírásban, amik a következőek:

6 darab rugdolózó

6 darab pulcsi

6 darab nadrág

4 pár zokni

2 sapka

1 dzseki vagy melegebb felső öltözet

1 pár cipő

Nekem először is a rugdolózóval kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok? Melyik típus szükséges? A baba július elején érkezik. Viszont itt nem feltétlenül lesz nagy meleg, talán épp csak 16°. De lehet 20° vagy több is persze. Illetve érkezhet előbb is a pici két héttel. Melyiket vegyem? A teljes rövid ujjút (lent és fent is), a hosszú ujjút, amelyiknél nincs nadrág rész, avagy a hosszú ujjút, amelyiknél van nadrág rész is, tehát teljesen zárt? Bocsánat, ha hülyén fogalmazok, ha nem érthető, linkelek be képeket kommentben.

Tehát mindegyikből kell? Csak mert ugye a nadrág és felső rész alapból már hosszú + zoknik. Emiatt azt gondolnám, hogy a rugdolózónak inkább rövidnek kellene lennie. De nem vagyok biztos benne. Segítenétek ebben?

Illetve ha van bármi ajánlatotok, ami esetleg nem szerepel a listán, vagy több/kevesebb kell belőle is szívesen veszem.

Nagyon szépen köszönök előre is bármilyen segítséget! ♥️

2022. márc. 11. 11:45
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
88%
Újszülöttnek csakis hosszú ujjút hacsak nem a legnagyobb kánikulába érkezik.
2022. márc. 11. 11:52
 2/34 anonim ***** válasza:
81%

Cipo ?

Ujszulottrol van szo ?

Ne is haragudj, de mikor lattal te ujszulotton cipot ? Meg ha nem lattal ujszulottet eloben, tv ben vagy kepen csak lattal.

Nem kell nekik cipo.

Rovid ujju body ( 6 nem eleg max. ha minden nap mosol es van szaritogeped)

Rugdalozo puha pamut.

Takaro.

Ennyi, mas nem kell egy ujszulottnek ruha teren.

Az ilyen oldalak helyett kicsit az gondolkozz logikusan inkabb.

2022. márc. 11. 11:52
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

Egy újszülöttnek nem dzsekit veszünk hanem overált.

nyílván egy nyári babának nem kell, de mivel nálatok nem épp a legmelegebb a nyár, lehet egy átmeneti overált beszereznék. Esősebb, szelesebb időre.

Könnyebb, kényelmesebb egy pici babát rugiba öltöztetni főleg egy újszülöttet, mint külön pulcsi body nadrág kombó.

Én vennék rövid és hosszúujjú bodyt is.

Pulcsit nem vennék 6 db egyszerre, helyette inkább hosszúujjas és ujjatlan rugit.

Egy pici babának 1 réteggel kell több mint egy felnőttnek az első időszakban. (persze nem az itthoni nyár közepén)

Ja és szerintem amibe te belezavarodtál a rugdalozó nem = a bodyval. 😁

2022. márc. 11. 11:55
 4/34 anonim ***** válasza:
84%
Nézd, én ilyen átmeneti időszakra (nálunk a 15-20 fok annak számít) vennék kb 5 db hosszú ujjú bodyt,10 rövid ujjú bodyt, 10 rugit, 1-2 pulcsit és 1-2 nadrágot, pár db zoknit, 1-2 sapkát. 1 vékonyabb és 1 vastagabb takarót. Cipő nem kell. Az én kislányom novemberi, de kb csak rövid ujjú body+rugdalózó volt rajta itthon. Ha kimentünk akkor jöttek a plusz rétegek erre, overál, arra takaró. Nem fogod úgyse kiöltöztetni, én ugyanabba altattam, mint ami másnap rajta volt, este cseréltem ruhát. Persze ha nem volt baleset. Tök felesleges a sok ruha, meg az első méreteket nagyon hamar ki is növik :)
2022. márc. 11. 12:12
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Pulcsi nadrág cipő kabát totál felesleges.

Ellenben a legalapabb, a body lemaradt.

Body + rugdalózó a legjobb ebben a korban.

A nadrág és pulóver kombináció csinos, de öltöztetni sokkal rosszabb bele, plusz ahogy fekszik, forog, maga alá gyűri.

A kabátot értelmezni se tudom kb….

2022. márc. 11. 12:15
 6/34 anonim ***** válasza:
79%

A legfontosabb. Csak olyat vegyél, aminek van lábfej része. A zoknit kb 10 mp alatt levarázsolják magukról. Szóval az felesleges. Mivel nincs nálatok forróság (24-5 fok felett), így a hosszúujjú, hosszú nadrágos verzió a tuti. Nálunk az a szokás, hogy rövidujjú body + hosszúujjú kezeslábas. Más nem kell. Ha kint hűvösebb van, akkor egy hasonlót a legjobb ráadni, mint a monello overál. Ehhez kiscipő se kell. Az öltöztetést utálja a legtöbb baba. Ebbe fél perc alatt bele lehet varázsolni. Bodynál és a kezeslábasn is az a legjobb, amelyiket nem a fején kell áthúzni.

Szóval a helyedben egy ilyen listám lenne:

- body (10-12 - rövidujjú)

- rugdalózó (12 hosszú és 6 rövid ujjú)

- harisnya - vékony (2)

- overál féle kintre vagy monello (két különbőzô vastagságú). Ezek nem kell nagyon vastagnak lenniük, mivel nyár van. Egy mérettel nagyobb sima rugdalózó is megfelel ilyen célra.

- vékony sapka (2)

Mindig egy réteggel több ruhát adj rá, mint ami rajtad van. A rugdalózó + body kombó a legjobb. A nadrág és a pulcsi felesleges. Mindig felcsúszik a pulcsi. Praktikusság a lényeg. Minél kényelmesebb ruhák legyenek. Farmer utánzat és társai feleslegesek. Kényelmetlen egy babának. A lányoknál a szoknyát sem értem ilyen korban, de kapható az is.

Nem kell túlbonyolítani amúgy a gyerekkel a dolgot. Kényelmes és praktikus dolgokat vegyél.

2022. márc. 11. 12:23
 7/34 anonim ***** válasza:
70%

Ha venni kell, és van rá keret, akkor 6 db átlapolós body-t vennék, ugyanennyi hosszú ujjú, lábfejes kezeslábast (rugdalózót), 2-3 vékony pamutsapkát és slussz. Body lehetőleg rövid ujjú, kezeslábas elöl végig patentos, fenekéig jól nyitható, nem túl szűk ujjú, rugalmas vékony pamut anyag. Kistakarót is persze, meg a tetra textilpelenka is praktikus mindenféle célra. Kesztyűt ne adj rá, a keze fontos érzékszerv. Férjed készítsd fel, hogy a bevált darabokból majd még kell vennie, ha megvan a baba.

Ez persze a praktikus, kényelmes megközelítés. Vehetsz pár cuki, de nem célszerű darabot is, de nem valószínű, hogy túl sokat akarod majd használni őket.

A legeslegjobb szerintem az örökölt vegyes ruhacsomag kezdésnek. Így lehet a legjobban kitapasztalni, mi válik be

2022. márc. 11. 12:23
 8/34 A kérdező kommentje:
#1 Köszönöm szépen a válaszodat! 👍
2022. márc. 11. 12:27
 9/34 anonim ***** válasza:
Egyébként nekünk az elején 5-6 rend ruhával naponta kellett mosni, mert tejes lett, pisis lett, kakis lett, lebukta, ráment a tej a másik mellemből szoptatás közben, lepisilte pelenkázáskor, kifolyt a kaki stb. De megtelt a mosógép, beraktam mellé a tetra textil pelenkákat (azt is lebukta stb.), szoptatós melltartót, szoptatós pólót, összetejezett kistakarót stb.
2022. márc. 11. 12:31
 10/34 A kérdező kommentje:
#2 Neked is köszönöm szépen. Természetesen nem azzal van gond, amit az weboldalt ajánl, hiszen pontosan tudják, hogy mit és miért csinálnak. Ez nem egy "hogyan öltöztesd divatosan a babádat" oldal, hanem egy mindent magába foglaló, terhességgel, annak minden pontjával foglalkozó oldal. Egészségügyi kontrollok, terhességi kurzusok, szoptatós, minden. A kérdésem pedig arra irányult, hogy melyik típusú rugdolózó szükséges pontosan? Gondolom persze évszak függő is, amit ugye Magyarországon pontosan tudom, hogy mit jelent. Na de itt. 😁 Lehet júliusban márciusi magyar időjárás.
2022. márc. 11. 12:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!