Az bíróság mikor veheti el az anyától a gyermeket az apa részére?
Most jelenleg együtt vagyunk a gyerek apjával, viszont folyamatosan mondják, hogy ha elakarnák venni, akkor el tudnák venni tőlem, de nem akarják elvileg, viszont simán eltudnák.
Mik azok az indokok, okok, amik miatt el tudnák venni tőlem a gyereket?
Azt hozzáteszem, hogy mielőtt felköltöztünk ide édesanyámmal összevesztünk s a gyerekkel elmentünk az apja rokonságához, mivel az én rokonaimnak nincs meg az a körülmény, s oda nem vittem értelemszerűen.
Ez elég indok lenne nekik, hogy elvegyék tőlem, ha akarnák, hogy elvittem máshova 3-4 napra a gyereket, hogy édesanyámmal ne legyen nagyobb baj, ne veszekedjünk?
Jó volna tudni, hogy mennyire érezzem magam biztonságban.
Eleve rossz a kérdésed. Ha a pároddal együtt vagytok, akkor nem az a kérdés, hogy TE alkalmas vagy-e a gyereknevelésre, hanem, hogy TI alkalmasak vagytok-e. Ha elveszik, akkor TŐLETEK veszik el, nem csak TŐLED.
Attól, hogy a pároddal együtt hármasban máshova költöztök, attól nem veszik el. Amiatt vehetik el, amiket 1-es leírt.
Van hol laknod, eltudod tartani magatokat.
Nem vagy mentális beteg, alkohol illetve drogfüggő.
Emellett amennyiben a gyermek nincs súlyosan elhanyagolva, bántalmazva testileg lelkileg, akkor nem veszik el.
Ha az anya: drogos, olyan alkoholista aki kezelesre szorul, igazoltan pszichiatriai beteg
Vagy pedig veszelyezteti a gyereket, nem eteti, nem itatja.
Ne hagyd magad befolyasolni, a biroknak van esze.
Ezért tettem fel a kérdést, hogy el tudják e venni vagy sem, mert folytonosan ezt hallgatom, de ezek szerint közük sincs hozzá, hogy elvegyék, mert mindene meg van a gyermeknek, aminek csak meg kell lennie.😅
Szóval bármikor kiléphetek ezek szerint, amikor csak szeretnék, a gyermekem mellettem marad.
ha nem iszol, drogozol, van hova vinned, ahol van fűtés, víz, villany, akkor nem fogják elvenni. Akár egy anyaotthonba is beköltözhettek, onnan sem veszi el tőled senki, ha rendesen ellátod. De mielőtt lelépsz a gyerekkel, keresd fel a helyi családsegítőt, mondd el, mi a szitu, hogy el szeretnél menni, ezért és ezért.
egy családsegítős
Ha lesz hova menned és tudod biztosítani a megfelelő feltételeket.
De ha folyamatosan eljátszod, hogy hopp most összevesztem veled, elköltözök anyámhoz, hopp most összevesztem anyámmal inkább mégis visszamegyek hozzád, aztán a tizedik ilyennél se ők se anyád nem engednek vissza akkor pórul is járhatsz.
Szerintem kezdj el úgy viselkedni, mint egy felelősségteljes, felnőtt nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!