Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Ferenc ciki név egy babának?

A Ferenc ciki név egy babának?

Figyelt kérdés
Nem fogják kinevetni?
2022. márc. 9. 17:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
95%

Mire felno, kulonlegesnek fog szamitani.

Mellesleg ezt a kinevetest nem ertem.

Megis ki nevetne ki a 4 eves ovodastarsa ? Mert az annyira tudja, hogy odivatu nev ? Vagy a 4 eves ovodastars anyja ? Vagy a postas? Ki nevetne ki?

A gyerekeket legalabb 10 eves korig nem erdekli a nev, nem csufolodnak ezzel, 2033-van meg az akkor 10 eves gyerekek majd mondjak,milyen erdekes nev, nem a hatszazadik Noelke. .

2022. márc. 10. 00:00
 22/25 anonim ***** válasza:
76%

Nekem nagyon nem tetszik ez a név, de ettől még nem ciki. Egyébként akik most a Noel, Nolen, stb. neveket gúnyolják, azoknak sincs igazuk, mert a sok Sándor, István, József, Béla, Imre, Jenő, stb. után például a Balázs, Krisztián, Márk, Roland, Richárd, stb. nevek is újak és mondernek voltak a 70-es, 80-as években.

"nem a hatszazadik Noelke" De látod 21-es, te is pejoratívan írsz a Noelekról, tehát igenis vannak, akik gúnyolódnak.

2022. márc. 10. 02:29
 23/25 anonim ***** válasza:
83%

"Biztos sokaknak nem tetszik, de nem röhögtetném ki magam egy Kevinnel vagy egy Noellel, Medoxszal meg pláne nem."

Látod, itt is vannak néven gúnyolódók. Tehát nem a gyerekek miatt kell aggódni, hanem a szülők miatt, akik kiröhögik más gyerekét, mert éppen más stílusú nevet adtak.

2022. márc. 10. 02:32
 24/25 anonim ***** válasza:
58%

Nem első szülött fiú lesz ?

Vagy már nem "illik" tartani azt a szokást, hogy az első szülött felveszi az édesapa keresztnevét ?

Én Ferenc vagyok, de már az én tini/gyerekkoromban is csak azokat nevezték Ferencnek akik az apjuk után kapták ezt a nevet, általában mindenkit máshogy neveztek el.

Volt belőle csúfolódás is anno, szóviccek stb, szerintem ezt is érdemes számításba venni névadásnál.

Nem azt mondom, hogy valami divatos új nevet válassz, de a régi "klasszikus" magyar keresztnevek között szerintem van jobb is mint a Ferenc.

2022. márc. 16. 17:58
 25/25 anonim ***** válasza:

Névválasztásnál az a legfontosabb, hogy neked meg párodnak tetsszen. Engem legalábbis sosem érdekelt mások véleménye. Nekem szempont volt, hogy ne tucatnevet adjak, de akinek ez nem fontos, jogában áll tucatnevet adni a gyerekének. A Ferenc ma már nem gyakori név, de továbbra is adják, főleg ott, ahol az apa nevét szokás továbbörökíteni. Szerintem semmi baj nincs ezzel a tradícióval, ha ti tartjátok (annak ellenére, hogy én nem tartanám, mert én csak a férjemet akarom a nevén nevezni, nem pluszban még a gyerekemet is ugyanúgy, de hát nem vagyunk egyformák, és így szép a világ :).

Egyébként bármilyen nevet is kap a gyerek, ha később nem tetszik neki, felnőttként megváltoztathatja.

2022. márc. 27. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!