Jahn Ferenc dél-pesti kórházba mit kell vinni a babának?
Nincs szülésznőd vagy orvosod, akitől megkérdezhetnéd?
1,5 éve nem kellett babaruha, csak hazajövős.
Kellett:
-pelenka,
-popsitörlő,
-popsikrém,
-mellszívó.
Mikor fogsz szülni?
Popsikrém, pelus, textilpelus egy pár darab, popsitörlő, köldökcsonk ápolásához jó a hintőpor, fülpucoló pálcika, és tiszta alkohol. Ruhát nem vihettünk, de mivel egész nap ott voltak velünk a babák abban a borzasztó kényelmetlen angolpólyás micsodában, és kisingben (állandóan a gyerek nyakában volt a rucija), ezért utólag én már bánom, hogy nem vittem magammal mégis. Simán ráadhattam volna, és este, mikor elviszik tőlem, visszaadhattam volna rá a kórházi cuccokat. Sokkal könnyebb lett volna a dolgom, az tuti. Így csak hazajövős ruha volt nálam, egy pici sapka (a folyosón nagy a huzat, és csak ott tudod megmutatni majd a picurt a családnak az üvegen keresztül), és pici kesztyű - óriási körmökkel született, nem engedték levágni, de állandóan összekarmolta magát. Esetleg vigyél magaddal egy kisollót, semmi baja nem lesz, ha levágod neki te magad.
Vittem magammal mellszívót, bimbóvédőt, mellkenőcsöt. Ja, és jól tettem, hogy vittem egy cumisüveget is, mert tápszer pótlást kellett kapnia, és az ottani üveg + a nyakára húzható sárga színű cumi azzal az óriási lyukkal valami őrület volt. Abban odaadták a tápit, én meg átöntöttem a saját cumisüvegünkbe, és abból adtam kisfiamnak a tápszert. Ha valami eszembe jut, még írok.
2016- ban szültem akkor ezek kellettek:
Anyának:
-Iratok (személyi, taj, lakcím, házassági eredeti példánya vagy apasági, várandós papírok,anyakönyvi kivonat)
-magadnak úgy csomagolj mint ha 3 napra elutaznál valahová...hálóingek, fogkefes,fésű stb.
-Szoptatós melltartó
-Melltartó betét
-Szülés utáni betét
-Csoki a vajúdáshoz meg víz
-Evőeszközök, ha császáros vagy a szívószál is segítség az ivásnál!
-Telefontöltő
Babának:
-10 db pelust és egy csomag popsitörlőt be kell adni + legyen nálad is
- Babának hazamenős ruha
-Kispléd
-Popsikrém
-Mellszívó, sterilizáló nem kötelező
-Fotózáshoz ruha ha szeretnél
-Textilpelenka 3-4 db
Fényképezőgép, zsepi, wc papír és fájdalomcsillapító
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!