Wendy, Dézi nevekről mit gondoltok?
A Dézi név szinte átlagos lesz mire felnő, most még vannak akik megütköznek rajta, de nézzünk már szét egy ovicsoportban. Minden kis lány Zara,Lana, Nina, Lili, Maja,stb. Ebbe a sorba tökéletesen illik a Dézi.
Wendy-t tényleg nem lehet adni, max Vanda becézése lehet M.o.-n.
13-as,miért ne ismerném?Egy suliba jártunk,a nagymama tanított biológiát és földrajzot.Ez a nagynéni meg a hugom osztálytársa volt😅Én kérek elnézést..😂Miért,te nem ismersz senkit?Vagy nem értem a kérdést.
Egyébként tudom a többinek is,mert nem ismeretlenek közé járatom a gyereket...Vannak 16an a csoportban.Van Gréti,Hédi,Kinga,Izabell,Janka,Levente(2),stb.csak fehérbőrű normális dolgozó emberek gyermekei járnak oda.Igen és van egy Dézink.Engem egyáltalán nem zavar és nem asszociálok semmire.Nem hívhatnak mindenkit egyformán,és nem kell mindenkinek tetszeni sem a másik neve.
Nem értem ez mást miért zavar.
Vendi inkább a Gvenda beceneve lehetne,tudom,hogy a Pán Péterben is van ilyen név, és valszeg ott a Wendy nem_becézett alak. Dézihez is kéne valami komolyabb alak; most még ötletelek egyelőre , pl Dazita, Dazilta, Dazina, Daniza, Deniza, Denissza,
amúgy a Denissza már van, és az pl elég király. Mondjuk, asszem , a Dézi önmagában is meg tudja állni a helyét , pl egy Kovács Dézi nem olyan kirívó , plusz névvel meg még keményebben is hangzik, pl Kovács Dézi Heléna, Kovács Dézi Tünde -mondjuk itt már lehet, második vezetéknévnek hinnék a Dézit hangzásról. Okés, a Dézi az mehet önmagában, meg tudja állni a helyét. Nem feltétlenül kell hozzá komolyabb alak, de akár lehet is vele kísérltezni, hogy hogyan pakoljuk egymás után a hangokat egy komolyabb alakra. Dezideráta is eszembe jutott, de az pedig valami tudományos rátának hangzik; pl most próbálgatom, hogy Dezirella, Dezira, Darízia; Deziré az nagyon nemjól hangzik nekem., Dezrella, Dezrelka, Dazrella, Dazrilla -ez cool csak lehet pl valaki a Godzillára asszociálna , pedig amúgy nagyon menőn hangzik., Dazrella, Dazrília, Dazrínia -ez itt az utcsó kicsit Ríniás, hogy ,,Miért kéne rínia?" szóval az pl azt hiszem, nem lesz jó. Dazrília az már talán nem rossz. Dazriella megint nemjó; Dazrilda, Dazrita, Dariza. Darízia, Dária, Darilza, Darilla, Darila, Darizanda, Dazrinda -na, ez pl már elég király,hogy Dazrinda. :):) De lehet még ötletelni , variálgatni. :):):):) Vagy pl Dazrínia -lehet, hogy valamit többször írtam le. De amúgy, szal jó a Dézi önmagában is, bár elsőre kicsit szokatlan is tudhat lenni akár, meg külföldies; régebben én is így, ilyen formában külföldiesnek véltem. Amúgy, jó ötlet lehet mellé második keresztnevet adni akár; de pl egy Kovács Dézi után lehet, hogy nem kell, de meg amúgy Helénával is pont jól hangzik. Most ezt nem tudom, a Kérdező vezetéknevét, most csak idepróbáltam egy átlagos magyar nevet, a Kovácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!