Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik két keresztnevet adtak a...

Akik két keresztnevet adtak a gyereknek, azok melyik nevet használják? (A nevet is írjátok)

Figyelt kérdés
2022. márc. 7. 18:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
97%
Kisfiam az apukája nevét kapta 2. keresztnévként, így értelemszerűen az elsőt használja:)
2022. márc. 7. 21:41
 12/17 anonim válasza:
100%

Én is két keresztnevet kaptam. Az egyik apu a másik anyu kedvence volt. Laura Renáta a két név.

13 éves koromig Renátának hívtak, illetve azok becézett alakját használták a barátaim, rokonaim.

Akkor döntöttem úgy, hogy onnantól szeretném ha Laurának hívnának.

Meglepően hamar megszokta mindenki és azután mindenki így hívott.

Én szeretem, hogy két keresztnevem van. Aztán amikor elköltöztünk egy másik országba itt már csak a Laurát használtam, pl. bemutatkozásnál. Mondjuk a Renátával nagyon nem is tudtak mit kezdeni.

Persze a hivatalos dolgoknál más.

Miután pedig férjhez mentem és előre került a keresztnév és utána a vezetéknév, bár papírokon szerepel a Renáta is de amúgy már nem használom.

2022. márc. 7. 22:01
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

25 vagyok 2 nevem van az ismerősök az elsőn szólítanak, idegenek általában a másodikon.

Pl jártam már úgy hogy ott ültem 3 órát a kórházban, mikor szova tettem hogy mindneki bement mar aki utánnam jött hát mondják hogy kedves Zsuzsa! 3x hívtuk magát. Aham. De a nevem Ágnes(fiktív nevek) 🤦‍♀️nem teljes néven szolitottak ezek a balherék, en meg nem figyeltem mert nem használom azt a nevet

2022. márc. 7. 23:41
 14/17 anonim ***** válasza:
96%
Nekem is két nevem van, az elsőt használom bár nem szeretem. Páromnak is kettő van, ő pl 30 évig az első nevét használta azóta 3 éve viszont a masodikat mert az első nevével osszemosodott számára a rossz korszaka (rossz társaság, autobaleset stb). A fiunknak is két neve lesz, majd ő eldonti melyiket szeretné használni 🤗
2022. márc. 7. 23:46
 15/17 anonim ***** válasza:
95%
Két keresztnévből alkotott monogram nevet használ. Suliban is mindenkinígy hívja.
2022. márc. 8. 01:34
 16/17 anonim ***** válasza:
95%
Mindkettőt, két rövid névről van szó.
2022. márc. 8. 06:11
 17/17 anonim ***** válasza:
90%
Kisfiamnál a második nevet használjuk, kislányomnál az elsőt.
2022. márc. 8. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!