Akik két keresztnevet adtak a gyereknek, azok melyik nevet használják? (A nevet is írjátok)
Én is két keresztnevet kaptam. Az egyik apu a másik anyu kedvence volt. Laura Renáta a két név.
13 éves koromig Renátának hívtak, illetve azok becézett alakját használták a barátaim, rokonaim.
Akkor döntöttem úgy, hogy onnantól szeretném ha Laurának hívnának.
Meglepően hamar megszokta mindenki és azután mindenki így hívott.
Én szeretem, hogy két keresztnevem van. Aztán amikor elköltöztünk egy másik országba itt már csak a Laurát használtam, pl. bemutatkozásnál. Mondjuk a Renátával nagyon nem is tudtak mit kezdeni.
Persze a hivatalos dolgoknál más.
Miután pedig férjhez mentem és előre került a keresztnév és utána a vezetéknév, bár papírokon szerepel a Renáta is de amúgy már nem használom.
25 vagyok 2 nevem van az ismerősök az elsőn szólítanak, idegenek általában a másodikon.
Pl jártam már úgy hogy ott ültem 3 órát a kórházban, mikor szova tettem hogy mindneki bement mar aki utánnam jött hát mondják hogy kedves Zsuzsa! 3x hívtuk magát. Aham. De a nevem Ágnes(fiktív nevek) 🤦♀️nem teljes néven szolitottak ezek a balherék, en meg nem figyeltem mert nem használom azt a nevet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!