Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik két keresztnevet adtak a...

Akik két keresztnevet adtak a gyereknek, azok melyik nevet használják? (A nevet is írjátok)

Figyelt kérdés
2022. márc. 7. 18:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%

19 éves vagyok, de azért írok!

Kettő keresztnevem van és az elsőt használom!

Bocsi, nem szeretnék nevet írni!

2022. márc. 7. 18:15
 2/17 anonim ***** válasza:
92%

Általában az első nevet szokták használni, de ismerek olyat is, aki a másodikat használja, meg olyat is, aki 30 év után találta ki, hogy a másodikat használja inkább. Na az tök fura, azóta sem tudom megszokni.

Egyébként nyílván azt kell használni, amelyik jobban tetszik.

2022. márc. 7. 18:40
 3/17 anonim ***** válasza:
97%

8 évig az elsőt használtuk, aztán elkezdett mindig kijavítani minket amikor szolítottuk, hogy ő nem X (első keresztneve) hanem Y (2. keresztneve)

Kiderült, hogy az első keresztnevét nem szereti, azóta a másodikat használja mindenhol a mai napig.

2022. márc. 7. 18:42
 4/17 anonim ***** válasza:
44%

Tudom, nem a kérdésedre válasz, de: hiába van két neve a gyereknek és hiába azt gondolod, hogy a másodikat használod neki (akkor miért nem az lett az első?), a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni mi a második neve.

33 éves tapasztalatom van sajnos. Én is kettőt kaptam. Az elsőt gyűlöltem és gyűlölném a mai napig is. Hiába mondtam, hogy én a másodikat használom, se orvosi rendelőben, se hivatalos helyen, se iskolában senkit ez nem érdekelt.

Így amint nagykorú lettem, az volt az első dolgom, hogy 10 ezer forintért eltöröltettem és a második maradt meg.

Sokan azt gondolják, hogy majd kiválasztja a gyerek amelyiket szeretné.. Aha csak ha már névválasztás, akkor egyszerűbb ha maga választja ki a névjegyzékből azt a nevet ami neki tetszik és nem kettő közül kell muszájból választania (amik közül lehet egyik sem tetszik neki), addig meg úgyis az elsőn fogják szólítani... 😆

2022. márc. 7. 18:42
 5/17 A kérdező kommentje:

Ha tudod, hogy nem az a kérdésre a válaszod, akkor minek írod le?

2022. márc. 7. 18:47
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

A 4-es csak egy két utónév ellenes troll. Látszik, hogy lövése sincs milyen 2 névvel élni...

Nekem is kettő van és a másodikat használom, mindenhol így mutatkozom be (tehát a második nevemmel). Hivatalos helyen ha kérdezik, akkor mondom csak a teljes nevemet.

Tökmindegy a sorrend, a második keresztnév is egyenrangú az elsővel, tehát mindegy melyiken mutatkozol be. Hivatalos helyek kivételével a kutyát nem érdekli, hogy mi az első keresztneved ;)

2022. márc. 7. 18:51
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a lányom, a 2. nevét használjuk. Azért az lett a 2., mert így szebb a csengése mintha fordítva lenne.

Néha mondjuk neki az elsőt is.

2022. márc. 7. 19:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A Németországban élő lányomat itthon mindig az első keresztnevén szólítottuk, kint mindenki csak a másodikon. Pedig mindkettő germán eredetű név és ott is adják őket lányoknak.
2022. márc. 7. 19:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi azért adtunk kettőt, mert a férjemnek vilt és most is van problémája a gyakori neve miatt. Biztosra akartunk menni.

Általános iskolai osztálytársam másodikban váltott a másik keresztnevéte, mert volt még egy Niki az osztályban. Pár hét alatt mindenki megtanulta, a tanárok is elfogadták.

2022. márc. 7. 21:01
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kettő van. Másodikat használom. A Borbála nem illett a vezetéknévhez, így jött közé egy Kata. (Az országban legalábbis ahogy tudom, egyedül engem hívnak így. Nem érzem magam különlegesnek, de hamarabb megtalálnának a telefonkönyvben.)

Ahol fontos számomra, ott hangsúlyozom, hogy Bori vagyok, ilyen pl a munkahely, iskola. Ahol nem pl hivatal, bank, orvos, ott jó nekem a Kata is.

Amúgy azt vettem észre, hogyha mindkettő nevet mondom vagy írom (email), akkor a második nevet használják megszólításnál.

Egyik osztálytársamat gimiben x-nek hívták. Majd jött egy ismeretlen, hogy keresi y-t. Kellett kis idő, mire kiderült, hogy ugyanaz a két személy. Nem szerette az első nevét, ahol volt lehetősége, a másodikat használta.

Gyerekeinknek is két neve lett, elsőt használjuk, második a nagyszülők neve. Nekünk így tetszett, nem akarunk "különleges" gyerekeket ezzel.

4-es válaszolónál ez jutott eszembe:

Orvosnál, asszisztens kiszól: Szabó Istvánné. Feláll 3 nő.

Tudom, mamár nem szokás így felvenni a férj nevét, bár van egy-két barátnőm, aki így tett (30 éves vagyok). Ilyenkor aztán mindegy, hogy hány keresztneved van.

2022. márc. 7. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!