Van olyan, aki mindkét keresztnevét használja?
Nemrég olvastam itt egy kérdést. Két nevet akartak adni a kislánynak úgy, hogy a másodikat fogják használni. Jöttek olyan válaszok, hogy minek akarnak két nevet, ha úgyis csak az egyiket akarják használni.
Sok embert ismerek, akinek 2 neve van, de olyat egyet sem, aki mindkettőt használná. Mennyire gyakori ez?
Persze: Anna Mária. :D
Viccet félretéve nem. Maximum olyat láttam és hallottam eddig, aki hivatalos helyzetekben következetesen a teljes nevén mutatkozik be mindenkinek. De még ő sem várja el, hogy a barátok mindkét keresztnevét mondják folyamatosan, ha szólítják.
Egy ismerősöm tesóját szólítják mindkét keresztnevén becézve, tehát FeriDani :)
De soha másnál nem hallottam ilyet.
Nem ismerek ilyet. Akiket én ismerek két névvel, az egyiket utálják, a másikat használják. Erre jön az, hogy "na ezért nem kell két név", de az a baj, hogy senki sem tudja megjósolni, melyik nevet fogja utálni a gyerek.
Nekem egy nevem van, és azt az egyet utálom nagyon. Örülnék, ha lenne még egy nevem, mert akkor legalább választásom lenne. De hát nincs másik, mert a szüleim szerint is "minekazhaúgysehasználja" :(.
Kislányunknak 2 neve van, de alapvetően a másodikat használjuk. A Róza nagyon tetszett, de Bodnár a vezetéknév, így beraktuk a Róza elé az Annát.
Rózának, Rózinak hívjuk leginkább, de szoktuk AnnaRózázni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!