Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyaroszágon lehet Bájron-nak...

Magyaroszágon lehet Bájron-nak nevezni a gyerekemet? Nekem tetszik ez a név és így magyarosítva nagyon trendi szerintem.

Figyelt kérdés
2022. márc. 6. 00:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
83%
Na, megjött a hurcianyu. Seregeid harcban állnak, Erzsike?
2022. márc. 6. 09:10
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként kérdező már tényleg egy új szint, mert eddig kétféle embert láttam: 1. akinek nem tetszenek ezek a nagyon külföldi nevek, 2. akinek tetszik, csak sajnálja, hogy Magyarországon csak Dzsúlió, Dzasztin, Dzsesszika formában lehet írni őket. Akinek külön így jön be, az már reménytelen :D
2022. márc. 6. 09:34
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Így hívják a mopszunkat :D Byron eszembe sem jutott volna a fiamat így hívni :)
2022. márc. 6. 09:35
 24/32 anonim ***** válasza:
72%

Értelek. De lefordítva magyarra csókot jelent. A plusz s betű hozzáadásának indoka szerintem is hülyeség.

2022. márc. 6. 11:08
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én nevem Dániel. Gyerekként valamiért utáltam hogy Dánielnek szólítanak, és jobban tetszett az, hogy Daninak szólítanak. De aztán idővel ez a mizéria teljesen eltűnt. Ma már felnőttként ez a gyerekes Danikázás zavar.

2022. márc. 6. 11:11
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Elég szar ízlésed lehet, ha neked ez tetszik...
2022. márc. 6. 11:32
 27/32 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező, nézd meg ezt a linket:

[link]

Ezen az oldalon keresztül megtalálhatod az anyakönyvezhető nevek listáját is. [link] Sajnos a Bájron jelenleg nincs köztük, ezért, ha szeretnéd anyakönyveztetni ezt a nevet , akkor az oldal szerint idézem: “Ha magyar állampolgár olyan utónevet (másként: keresztnevet) szeretne bejegyeztetni, amely nem található meg az MTA Nyelvtudományi Intézet honlapján levő női és férfiutónevek listájában, akkor ezt a nevet hivatalos eljárásban a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságán (levélcímük: 1357 Budapest, Pf. 6.; telefon: 06-1-795-5000; e-mail: hatosagi[kukac]me.gov.hu) kell kérvényeznie az innen letölthető formanyomtatványon. ( [link] Az államtitkárság továbbítja a kérvényt az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez. Itt a nyelvész (névkutató, nyelvtörténész, pszicholingvista, szociolingvista) szakemberekből álló Utónévbizottság szakvéleményt készít a kérvényezett névről.”

Egy próbát talán megér, én is úgy tudom, hogy a Bájron vezetéknév, így sajnos van esélye, hogy elutasítják a kérvényt.

“Ha az idegen névnek nincs magyar megfelelője, abban az esetben javasoljuk a bejegyzést, ha a név valamely nyelvben, kultúrában, vallásban hiteles módon igazolhatóan névként használatos, jelentése a magyarban nem pejoratív (nem rosszalló hangulatú) és nem sértő. Fontos szempont, hogy a kérvényezett névről egyértelműen el lehessen dönteni, hogy női vagy férfiutónévről van-e szó.”

Itt nem írja, hogy vezetéknév nem lehet, de valószínűnek tartom.

(Off: ez az oldal eredetileg a segítésre van, azt tanácsolom, hogy a keserűségeteket más módokon vezessétek le)

2022. márc. 6. 11:44
 28/32 anonim ***** válasza:
85%
Továbbá a "Bájron" magának a Byron névnek a kiejtése. Mint ahogy a "magyarosított" Dzsennifer is a Jennifer név kiejtése (bár én egy n betűvel mondom). Kissé túlgondolod ezt a trendi dolgot, kérdező.
2022. márc. 6. 11:45
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
27, Legalább utánanéznél, mielőtt okoskodsz... kábé az első mondatodtól nem stimmel a dolog, ugyanis a Bájron anyakönyvezhető itthon. A legelső oldalon már szerepelt az ide kapcsolódó link.
2022. márc. 6. 13:00
 30/32 A kérdező kommentje:
Én nem értek hozzá.
2022. márc. 6. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!