Magyaroszágon lehet Bájron-nak nevezni a gyerekemet? Nekem tetszik ez a név és így magyarosítva nagyon trendi szerintem.
Bájalex nem tetszik?
Mi a neved?
Sztojka Dzsúlió?
Mert akkor értem a kérdést?
Minek annak a gyerek, aki eleve megbélyegzi és előre megkeseríti az életét?
Ajánlom:
Pigsty
Vagy szép, hosszú, arisztokratikus név:
Sheep enormous house
vagy:
Henhouse
Doghouse
Becenevük:
Pigi, Sipi, Heni, Dogi.
Na?!
Tetszik?
Nem értem minek adnak a szülők külföldi neveket a gyerekeiknek. Valamelyik nap a boltban hallottam két gyereket beszélgetni (fiú és lány).
Lány: Szia, én Tóth Kira vagyok
Fiú: Szia, én meg Kiss Brandon
A kiss meg magyarul csókot jelent, szóval... elég fura egy helyzet már ettől eltekintve is. Lényeg, hogy magyar vezetéknévhez nem illik külföldi keresztnév.
#14:
A Kiss angolul jelent csókot, nem magyarul. Ja, és régen a Kis vezetéknév egy S betűs volt, csak aztán valami hülye kitalálta, hogy rakjunk hozzá mégegy S-t, mert úgy talán nem látszik olyan rövidnek, vagy nem tudom, mi a fene volt az oka.
Miért érzitek magatokat feljogosítva arra, hogy beleszóljatok, hogy ki milyen nevet ad a gyerekének? Mindenkinek más tetszik és elmondom nektek, hogy akármilyen nevet adhattok, mert simán utálhatja a gyerek, ebben az esetben pedig majd megváltoztatja és kész. Én pl ismerek valakit, aki Zsuzsanna volt, gyűlölte, pedig a magyar tanár anyukája kifejezetten minden nyelvadási írott és íratlan szabályt figyelembe vett a gyerekei utóneveinél. Mégis gyűlölte a lány és nevet változtatott.
Nekem személy szerint nem tetszenek ezek a fonetikusan leírt nevek, de tiszteletben tartom, hogy másnak igen… A gyerekek max akkor fogják csúfolni a másikat a neve miatt, ha a “kedves” szülőktől ezt tanulják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!