Miért jön mindjárt azzal a legtöbb szülő,ha nem tetszik valami, akkor el lehet költözni otthonról? Pl az én anyámmal és apámmal nem is lehet feleselni sem, mindig úgy kell lenni mindennek, ahogy ők mondják.
17 éves vagyok,és még tanulok. Nem is tudnék elköltözni otthonról, és nem is akarok. Viszont azért az együttélésnek is vannak szabályai, és miért törvényszerű az,hogy mindig a gyerek a bokszzsák,és csak a szülőnek van igaza mindenben?
Több osztálytársamtól is hallottam,hogy az ő szüleik is ilyenek. Mi ennek a lényege? Hogy kikészítsük a gyereket, és minél előbb kopjon le otthonról? Ha valaki szót fogad, teszi a dolgát,de van véleménye azt már mindjárt el kell üldözni? Vannak hasonló tapasztalataitok?
Vannak az életben szabályok. A gyerekeknek, beleértve a tiniknek nem csak jogai vanna, hanem kötelezettségei is. Amíg ezt nem tanulod meg addihlg ilyen kérdéseket fogsz feltenni. 17 évesen igenis túl koros vagy már! Nagyon sokan ennyi idősen albérletben vagy kollégiumban laknak, dolgoznak! Függetlenek a szüleiktől! Fogadjunk, ha magadnak főznél, mosnál, takarítanál akkor nem lennél így kiakadva!
Értsd meg, hogy a csalad egy közösség, akár tekinthetsz rá úgy is, mint egy miniállamra! A szükök hozzák a törvényeket, ha nem tetszik nyugodtan ellehet menni. 100 évvel ezelőtt az volt a természetes, hogy a 17 éveseknek már karonülő gyerekük volt, saját családjuk, szóval inkább örülj neki, hogy van ágyad, és kapsz minden nap kaját, és "ingyen, bérmentve" csövezhetsz anyádéknál...
(Lassuk, hány tini lázadó pontoz is most le!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!