Más is sóvárog a régi élete után miután megszületett a gyerkőc?
Néha nekem is eszembe jut, mennyivel több időm volt a saját dolgaimra.
De ilyenek már akkor is eszembe jutottak, amikor még nem volt gyerekünk - visszagondolva arra, amikor még egyedülálló voltam. :-)
És hadd nyugtassalak meg: nem lesz ez így örökre. 10-12 éves kor felett a gyereket már egyre inkább otthon hagyhatod egyedül. Önállóan közlekedik, egyszóval nem lesz ilyen beszabályozott az életed. Persze a gyerek örökre felelősség marad, de idővel hozzászokik az ember és fel se tűnik neki.
Nekem egyáltalán nem hiányzik az az időszak, amikor még nem volt.
Esetleg apuka vagy nagyszülők nem tudnak besegíteni, hogy több időd legyen a barátnőidre?
Vannak akiket megvisel az otthonlét a gyerekkel. Szerintem változni fog, ha már dolgozni fogsz. Akár a játszótéren is összebarátkozhatsz más anyukákkal, akiket áthívhatsz néha magatokhoz, vagy egyszerre mentek ki a játszótérre. Lehet ám programozni a gyerekkel is, rengeteg anyuka vágyik felnőtt társaságra, szerintem így tök jól össze lehet hozni.
Én is érzek így.
29 vagyok, van egy 6 hónapos kisfiam.
Imádom őt. De en rettentő társasági ember vagyok, imádtam a barátaimmal lenni,bulizni, utazgatni, a spontán dolgokat stb
Azt gondoltam könnyű lesz lemondanom ezekről egy időre, de szülés után jött a depresszió, és nyilván az sem segít hogy én nagyon messze költöztem a páromhoz a barátaimtól távol.
Úgyhogy nehezen éltem meg az elején.
Nagyon hiányzik a régi életem. És még mindig furcsa,hogy van egy fiam.
Nekem a párom minden nap dolgozik (kivéve hétvégén) így nyilván én is reggeltől estig egyedül vagyok. Segítsünk nekünk sincs.
Én most elkezdtem heti 3xor aerobikra járni itt a városunkban, igaz este 8kor kezdődik de párom előtte ér haza így tud csak vigyázni a fiunkra.
Ez kikapcsol és segít kicsit felfrissülni lelkileg.
Nekem párom sokszor mondta már,hogy egy hétvégén látogassam meg a barátaim, aludjak ott, menjek bulizni stb
De még mindig nincs szívem elmenni egy egész estére a fiam mellől. Pedig tudom hogy nem lenne baj ,de a szívem nem engedi 😅
De megfogadtam, hogy nyáron mindenképp meglátogatom a barátaim és kirúgok a hámból 2 havonta 1xer ,hiszen attól hogy gyerekem van nem szűnök meg létezni.
Sajna itt még mindig nem ismerek senkit ahol a párommal élek,viszont ha lenne itt egy barátnő stb nyilván többször is elszabadulnek.
Bár tény hogy semmisem lesz olyan mint régen. Úgy szórakozni meg élni már nem fogok mint gyerek előtt.
De ha 5 évvel később vállalok gyereket is ezt érezném. Jó ez így.
Nem marad így, és ezt szerintem minden szülő hiányolja.
Csak ezt 16 hónapos mellet még nem látod, én sem láttam, csak. Később
Sőt akkor szintén nem beszélt erről más anyuka csak utólag. Mindenki szégyellte h így érzett. Pedig errol kell beszélni.
De tényleg lesz mozgalmas életed még, tele én idővel.
Élj a mának mert olyan gyorsan felnőnek. Ovis a fiam de már hol van az amikor pici volt én én kellettem neki csak. :)
Nem marad igy, es szerintem mindegyikunk erez igy, meg ha nem is vallja be, meg van aki jobban, van aki kevesbe.
DE annyira hamar megnonek! En is mintha most szultem volna, es mar 7 eves, mar sokkal szabadabb vagyok, es ha belegondolok, hogy meg 4-5 ev es mar nem akar majd velem lenni, mar most elfog a sirhatnek. Elvezzuk ki, foleg, ha csak egy van.
Huh, nekem nem a gyerek előtti életem hiányzik, hanem azokból bizonyos dolgok, például: nem csinálhatok ezt-azt amikor kedvem van pl.: most kedvem van varrni, de nem tehetem.... vagy, hogy nem hagyhatok elől dolgokat és a dolgok sem mindig maradnak a helyükön 😄
De igyekszem ezeken túllendülni, mert pár év és újra csinálhatom ezeket.
Minden kornak meg van a maga varázsa és "átka".
A gyerekedért mindig fogsz aggódni, csak máshogy. Ez nem fog változni.
Azonban, ha kiszakadsz ebből a körforgásból, amiben benne vagy és felnőttekkel is körbeveszed magad, szerintem a lelkedned könnyebb lesz.
Nyugi, jól csinálsz, kulönben nem gondolkodnál ezen...
Az ember meg általában mást szeretne, mint amije van...gyereket, nem gyereket, hullámos vagy egyenes hajat. A tipegőkkel nem könnyű, ezért látod most egy véget nem érő őrületnek/káoszban/"börtönnek", viszont itt is igaz, hogy idővel jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!