Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekeitek hány éves...

A gyerekeitek hány éves korukban kaptak okos telefont? Volt előtte nyomógombos telefonjuk?

Figyelt kérdés

2022. febr. 28. 18:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%

Ma már nyomógombos telefont nem vennék neki, max. rövid időre, büntető/tanulságlevonási célzattal, ha elhagyta az okosát.(hogy mégis elérjen Ő engem/elérjem én Őt, ha baj van).

Kártyásat vennék, és rátenném a WhatsAppot, Vibert, ezek - a Messengerrel ellentétben - működnek Facebook nélkül is.

2022. febr. 28. 21:16
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

A nagy 10 évesen kapott, mert akkor kezdett egyedül közlekedni. A kicsi 9 évesen, mert kellett a digitális oktatáshoz, és nem volt otthon annyi gép, mint családtag. Nyomógombosuk nem volt előtte.

Én 15 évesen kaptam először nyomógombosat, és a 30.szülinapomon okosat, de az n számít. :)

2022. febr. 28. 21:54
 13/23 anonim ***** válasza:
72%
7 volt, mikor nyomógombost kapott, de ez már volt 20 éve.
2022. márc. 1. 02:22
 14/23 anonim ***** válasza:
37%

Valamelyik héten volt ez téma a rádió 1,youTubon fent vannak a részek,én most nem keresem ki neked.

A lényege az volt,hogy mivel a technológia fejlődik elég gyors tempóban és már a szülők nagy része tisztelet a kivétel, már óvodás korában a gyerek kezébe adja a tabletet vagy még korábban 1 éves kor alatt,

tök felesleges tiltani,és ha minél később kapja meg annál nehezebb lesz neki tanulni, beilleszkedni a lényeg a mérték és a szabály.Be kell szabályozni,hogy jó rendben van tanulás lecke után 1 órát játszhatsz....

Valami olyan téma is előkerült,hogy a szülő is vonja be magát és közösen használják pl kirakó, társas....

Amúgy óvodás gyerekek 40% már 2-3 évesen használja ezeket a kütyüket és állítólag ezeknek a gyerekeknek az első szava a tablet,amúgy ismerek ilyen szülő gyerek párost,én nem viccelek,de a gyerek előbb tanulta meg bekapcsolni,játszani a tablettel mint a bilire szoktatni és már 5 éves baszki ír.... Simán leírja,mama papa kutya.... Pedig senki nem tanította meg neki

Én azt mondom,hogy már 1 osztályban lehet neki,azzal a feltétellel,hogy tanuljon jól, csináljon házit,és órán nem veheti elő,ha csak nem történt valami baj..

Mai világba tök felesleges 10-13 évesen először venni

Én 26 vagyok, én már 3.-ban kaptam telót, nyomogobosat,asszem talán 7-8 osztályos lehettem amikor először kaptam érintképernyőset

2022. márc. 1. 04:09
 15/23 anonim ***** válasza:
30%

Sztem itt a kommentelők elég maradiak ... én is adnék neki már 1 osztályosan,feltételekkel és szabályokkal. Ne haragudj,akkor te minek viszel a munkahelyre telefont, dolgozni jársz be, amúgy nálad sem lehetne munka közben

ez kb ilyen...

Amúgy komolyan azok akiknek nem munkaeszköz a telefon,ki mit csinál rajta, akkor amikor dolgoznia kell?

2022. márc. 1. 04:14
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

A munkahelyek 90% nálad sem lehetne a telefon,hanem a szekrényben,de mégis nálad lehet lehallkitott állapotban vagy kikapcsolva és mikor veheted elő amikor szünet van vagy ha sunyiba elmész wc-re.

szóval akkor minek viszel a munkahelyre telefont ?

Akkor minek van nálad?

Mit csinálsz rajta?

Ki lehet bírni 8 órát,hogy nincs nálad.

Na ez pont ilyen csak a diákként.

2022. márc. 1. 04:21
 17/23 anonim ***** válasza:
95%

23 vagyok, az első telefonomat 10 évesen kaptam, amikor egyedül kezdtem haza járni, illetve a város másik felébe edzésre. Nyomógombos, színes kijelzős Nokia telefon volt, nagyon szerettem. Aztán talán 3 (vagy 4) évvel később zsebpénzből vettem az első okostelefont, egy Xperia-t, középiskola elején még azt használtam, utána váltottam.

Az első telefonon nekem is csak annyi pénz volt, amennyi muszáj volt ha valakit fel kellett hívni, de a szüleim mindig visszahívtak.

Most használom a 6. telefonom, ebből egy azért lett kuka, mert nem cserélhető akkuja van, ami felfújódott és szétnyomta a kijelzőt is. Nem vagyok nagy fogyasztó, az utolsót 2 éve vettem, nem tervezem egy darabig még lecserélni. Az ez előttit is még használta más a családból egészen pár hónappal ezelőttig. Így végül kb 5 évet volt használatban.

2022. márc. 1. 06:18
 18/23 anonim ***** válasza:
87%

Fiaim 13-15 korukban kapták meg az első okos telefonjaikat ,lányom meg 11 évesen .

Minél később anál jobb annál később függenek rá.

2022. márc. 1. 06:19
 19/23 anonim ***** válasza:
45%

"minél később kapja meg annál nehezebb lesz neki tanulni

...

a gyerek előbb tanulta meg bekapcsolni,játszani a tablettel mint a bilire szoktatni"

Akkor pontosan miről is marad le, aki csak minél később kap telefont, ha pár éves gyerekek is simán tudják használni? Semmiről. Amikor majd kap, akkor pár óra alatt rájön arra, amit addig még nem tudott - merthogy az, hogy minél később kapjon sajátot, nem azt jelenti, hogy hozzá se érhet máséhoz...

"órán nem veheti elő,ha csak nem történt valami baj.."

Hogy micsoda? Ha baj van órán, akkor hívja fel a szülőt? :D

2022. márc. 1. 06:34
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
8 éves volt. Külföldre költöztünk, nem beszélte a nyelvet és taxival járt másik varosba iskolaba. Nem volt előtte nyomógombos telefonja.
2022. márc. 1. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!