Miért feltétel a házasság a lombiknál és örökbefogadásnál?
Lombikhoz most is ez van, közjegyző előtt kell nyilatkozni hogy élettársak vagytok, attól a dátumtól amit megadtok vagyonmegosztás szempontjából kB. ugyanaz vonatkozik az élettársakra, mint a házasokra. Vannak akik inkább a házasságot választják az hivatali időben 2 tanú al ingyen van, a közjegyző min. 40.000 Ft.
Egészségügyi indokkal ha jól tudom egyedülálló nőknek is vannak lehetőségei itthon is donorspermával, de annak a finnanszírozását nem tudom hogy működik.
Örökbefogadáshoz csak a házasságot ismerik el, élettársak esetében korábban is az egyik fél egyedülállóként fogadhatott örökbe. Most az egyedülállók (azaz az élettársak is) egyéni elbírálás alá esnek, tehát nem lehetetlen házasság nélkül gyereket örökbefogadni, csak bonyolultabb.
Még előzó vagyok, a miértre a válasz:
Ha már "mesterségesen" hoznak létre egy családot megpróálják a lehetőségekhez mértem elérni, hogy a gyermek teljes családba szülessen/kerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!