Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért feltétel a házasság a...

Miért feltétel a házasság a lombiknál és örökbefogadásnál?

Figyelt kérdés
Tényleg ennyit számít a papír?
2022. febr. 25. 13:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%
Ne legyél már ennyire értetlen. Nem aktuális, hatalmas botrány is volt a változások miatt pár éve. Valami kő alatt élsz, hogy nem hallottál róla? Arról nem tehetek, ha Tegyesz olyan szarul működik, hogy ennyi idő alatt nem sikerült frissíteni az infókat, de nem vagyok rajta meglepve.
2022. febr. 25. 14:01
 12/15 anonim ***** válasza:
42%
Az biztos, hogy a lombik nem házasságoz kötött, legalabbis 1 éve nem volt, hiszen ismerősöknek lombikos a baba de esküvő akkor volt mikor már nagy volt a pocak.
2022. febr. 25. 15:55
 13/15 anonim ***** válasza:
89%
Lombikhoz bejegyzett élettársi kapcsolat kell. Nem az azonos neműek élettársi kapcsolata! Ez úgy működik, hogy el kell menni a közjegyzőhöz, aki erről kiállít egy igazolást. Egy éve legalábbis ez volt.
2022. febr. 25. 16:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Lombikhoz most is ez van, közjegyző előtt kell nyilatkozni hogy élettársak vagytok, attól a dátumtól amit megadtok vagyonmegosztás szempontjából kB. ugyanaz vonatkozik az élettársakra, mint a házasokra. Vannak akik inkább a házasságot választják az hivatali időben 2 tanú al ingyen van, a közjegyző min. 40.000 Ft.

Egészségügyi indokkal ha jól tudom egyedülálló nőknek is vannak lehetőségei itthon is donorspermával, de annak a finnanszírozását nem tudom hogy működik.

Örökbefogadáshoz csak a házasságot ismerik el, élettársak esetében korábban is az egyik fél egyedülállóként fogadhatott örökbe. Most az egyedülállók (azaz az élettársak is) egyéni elbírálás alá esnek, tehát nem lehetetlen házasság nélkül gyereket örökbefogadni, csak bonyolultabb.

2022. febr. 28. 11:47
 15/15 anonim ***** válasza:
45%

Még előzó vagyok, a miértre a válasz:

Ha már "mesterségesen" hoznak létre egy családot megpróálják a lehetőségekhez mértem elérni, hogy a gyermek teljes családba szülessen/kerüljön.

2022. febr. 28. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!