Engeditek lefotózni a babátokat/gyereketeket?
Sziasztok!
8 hónapos terhes vagyok a kislányommal. Előre félek,hogy az ismerősök (egyben kollegák)állandóan fotókat készítenének róla,már nagyon várják őt,rendesek,de engem feszélyez ez a lelkes hozzáállás.
Ti hogy fogadjátok/fogadnátok,ha kollegáitok/ ismerősötök(nem kifejezetten barátok,bár jóban vagytok,és ritkán találkoztok is),az engedélyetek nélkül készít fotót a gyereketekről? Megengeditek? Hogy mondjátok meg ha nem szeretnétek?
Köszi a válaszokat!
Nem nagyon fotózzák.
Én fotózom és küldöm a nagyszülőknek, barátaimnak, akiket érdekel, nem a 350 ismerősömnek, aki amugy ugyanúgy lesz.rná mi t én az.övükét.
Van aki csinált vele képet, van aki storyba is kirakta,azért nem szólunk, de mi sem, más se pakolja ki a hírfolyamba. Storyba is csak az rakta ki, aki a reggeli kuláját is kirakja, hát aznap meg babalátogatóban volt,meg is lepődtünk volna, ha nem ralja ki, de mivel nem jelölt be rajta senkit, úgy voltunk vele, úgyis csak a pár ismerős tudja, ki a baba.
Amúgy lehet fotózni, megosztogatni nem lehet. Erre külön felhívjuk mindenki figyelmét, hogy nem akarjuk, ha pl mama buszkélkedni akar vele a barátnőinek, privátban megteheti, de mégjobb ha a saját telefonján megmutatja, hogy jaj de szép.
Szerintem meg teljesen jogos a kérdező aggodalma. Aki meg banális problémának gondolja ezt, az kicsit olvasgasson a Hintalovon Alapítvány honlapján a gyerekek digitális lábnyomáról, és jogainak és személyiségének védelméről az online térben.
Pl. [link]
"Szülőként egyébként is feladatunk, hogy törekedjünk a gyerekünk magánéletének védelmére, digitális lábnyomának és online személyiségének oltalmazására. Így felelős felnőttként az is a célunk, hogy a gyerekünkről a lehető legkevesebb felvétel készüljön és kerüljön más személyhez."
cukik a babák, meg minden,de mi a tökömért fotóznék le egy kvázi idegen gyereket.
Mikor a kolléga nők behozták "megmutatni", megnéztük, aranyos, azt ennyi.....
Senkinek eszébe se jutna egy harmadrangú ismerőse gyerekének a képét tárolni a telóján. Minek?!
És mi van akkor,ha lefotózták? Elteszik emlékbe és pár hét múlva senkit nem is fog érdekelni,hogy van gyereked.Megszokott lesz.Örülj inkább,hogy veled örülnek és várják a babádat.
Én sose problémáztam ezen,miért ne készíthetnének róla/vele a közeli ismerősök és rokonok képet..
Én ebből nem csinálok problémát. Mindenki fotózzon bátran, és azon se akadok fenn, ha bárhová kirakja.
A vakuval kapcsolatosan egyetértek 8-assal. A babára legyenek tekintettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!