8 hónapos terhes vagyok a kislányommal. Előre félek,hogy az ismerősök (egyben kollegák)állandóan fotókat készítenének róla,már nagyon várják őt,rendesek,de engem feszélyez ez a lelkes hozzáállás.
Ti hogy fogadjátok/fogadnátok,ha kollegáitok/ ismerősötök(nem kifejezetten barátok,bár jóban vagytok,és ritkán találkoztok is),az engedélyetek nélkül készít fotót a gyereketekről? Megengeditek? Hogy mondjátok meg ha nem szeretnétek?
Föl se merült. Ha valaki akarta fotózni (nagyszülők, barátok), mindig megkérdezte előre, hogy lehet-e, de alapvetően annyit fotózom őt én magam, amit elküldök az érdeklődőknek, hogy nem igazán van plusz igény.
2022. febr. 24. 16:26
2/17 anonim válasza:
Igen, valószínű, mindenki majd a te gyereked akarja fényképezgetni 🤦♀️
Aztmondod ne fenyképezzen, mert téged zavar és ennyi.
Egyébként még 1 gyerek sem halt bele abba, hogy fénykép készült róla
2022. febr. 24. 16:27
3/17 anonim válasza:
Nálunk a család fotózhatja, de nem engedem, hogy közzétegyék a közösségi médiában (mi sem posztolunk róla), ha valakinek szeretnék megmutatni, privát üzenetben elküldhetik. Mikor baráti találkozón egy volt osztálytárs rögtön előkapta a telefont, hogy "dokumentáljon", annyit mondtam, hogy "légyszi, ezt ne". Megdöbbent, de elrakta a telefont. Sajnos a mai "mindent azonnal fotózok"-világban ez extra szigornak tűnik, de nekem többet érnek a gyermekem személyiségi jogai és békés gyermek-/felnőttkora.
2022. febr. 24. 16:31
4/17 anonim válasza:
Azért elég kicsi az esély rá, hogy a kollégáid azzal lesznek elfoglalva, hogy a te gyerekedet fotózzák.
2022. febr. 24. 16:31
5/17 anonim válasza:
Még soha senki nem akart kérdés nélkül kattingatni?
Anyóssal volt csak egy minicsörte, amikor ki akart rakni csak úgy az fb-ra képet. De értelmes nő, megértette, hogy mi se tesszük, neki meg a polgármestertől kezdve az egész világ az ismerőse, nem kell ekkora nyilvánosság.
2022. febr. 24. 16:32
6/17 anonim válasza:
Sose akarta kolléga, barát lefotózni a gyereket.
De mama/papa se nagyon, ők azokat a képeket nézegetik amit én küldök nekik.
Ha bárki le akarná fotózni, csak egyszerűen mondanám, hogy légyszi ne.
7/17 anonim válasza:
3-as vagyok: Azt meg szerintem nem, vagy csak nehezen tilthatod meg, hogy a nagyszülők pl. maguknak nézegetnivalót készítsenek. De pl. távolabbi ismerőst simán megkérnék, hogy légyszi, ne fotózd, ha szeretnéd, küldök képet róla.
8/17 anonim válasza:
Igen, de figyelmeztetem őket hogy kapcsolják ki előbb a vakut, mert sajnos erre nem figyelnek. Máskülönben nem zavar.
2022. febr. 24. 16:33
9/17 anonim válasza:
Látom a kérdezőnek fáj, hogy a válaszolók szerint nem az ő kicsi hejcegnője lesz egy évig a sztár a baráti társaságban.😂
2022. febr. 24. 16:35
10/17 A kérdező kommentje:
9-es nagyon fáj igen :D
Köszönöm a válaszokat!
Azért kérdeztem csak,mert igen,ők pont azok az emberek akik mindent is lefotóznak. Én magam pedig nem vagyok ilyen. És elméleti inkább a kérdés,csak szeretnék felkészülni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!