Mennyit engeditek tv-t nézni a gyereketeket?
Nagy 13 éves Napi 1-2 órát azt néz amit szeretne de inkább csak háttérzaj.
Kicsi 6 éves, vele küzdök nagyon. Állandóan mesét akar nézni hazajön az oviból és rögtön mesét akar nézni.
Most az óvónéni javaslatára annyit nézhet amennyit akar, hátha megunja
Két gyermekem (3 éves kislányom és 4,5 éves kisfiam) hétköznaponként napi két alkalommal ülhet le a tévé elé: reggel, amíg öltözködnek (kb. 10 perc), valamint este fürdés közben szoktak laptopról mesét nézni, általában 3 rész Sam a tűzoltó fér bele (kb. félórás estimese-blokk).
Reggelente van olyan, hogy megfeledkeznek a meséről, én sosem szoktam fölajánlani Nekik (nem szeretem, ha tévéznek), ha jókedvűen kelnek, frissen, akkor előfordul, hogy már kora reggel játszanak készülődés közben, ilyenkor nincs mese. Ha nyűgösebbek, akkor kérik. Este fürdéskor biztosan van, azt én szoktam kezdeményezni, ugyanis sokat vagyok egyedül Velük esténként, és a pancsi idejében rántom össze a lakást, készítek vmi gyors vacsorát, pakolom ki másnap reggelre az ovis dolgokat, ruhákat.
Gyakran viszont fürdés közben inkább játszanak, rá sem néznek a laptopra, olyankor kikapcsolom. Nálunk sosem megy a háttérben a tévé.
Hétvégén van, hogy kicsit többet kérik, főleg, ha nyűgösebbek, nyúzzák egymást, de nagyon sok közös programot csinálunk, ritka az, hogy csakúgy lézengünk otthon, nem sok alkalmuk van a tévé előtt ülni. Ha otthon vagyunk, a férjem is, én is rengeteget játszunk a gyerekeinkkel, inkább játszunk, egymással foglalkozunk, mintsem a tévé előtt ülünk. Én kisbaba koruktól határozottan korlátozom a tévézést.
Ha betegek viszont, annyit tévéznek és hemperegnek a tévé előtt, amennyit Ők akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!