Akik a gyerkeiket magukról/párjukról nevezték el, azok hogy különböztetik meg a gyereket? Főleg, ha a név szinte becézhetetlen?
Dani a férjem, Danika a fiam.
Ha becezhetetlen lenne akkor szimplán csak apának hívnám,a gyereket pedig a nevén.
Öregdodi, Nagydodi, Kisdodi, Józsika.
Feri, Ferkó, Ferus.
Kisjutka, Nagyjutka.
Óborzalom.
Kínosan ügyeltünk rá a férjemmel, hogy a családban 100 éve tutira nem előforduló neveket keressünk... -_-
Fú, engem ettől ráz a hideg. Amikor a papa a Laci, apuka a KisLaci, a gyerek meg a Lackó/Lacika... Pedig férjeméknél is hagyomány (volt), hogy az elsőszülött fiú az apja nevét kapja, így pl a férjem neve ugyanaz, mint apósomé, de mi szépen megszakítottuk ezt. És még csak nem is miattam - a férjem volt, aki kategorikusan elutasította, hogy az ő nevét kapja a fiunk. Szerencsére nem lett ebből sértődés.
Az én családomban is ez a szitu, az idősebbik bátyám neve ugyanaz, mint apué. Csak hát velük nekem nincs ilyen problémám, mert aput apunak hívom, a bátyámat meg a nevén 😃 Nem tudom, nekem ez nem szimpatikus, függetlenül attól, hogy még az én szüleim is így csinálták, és úgy nőttem fel, hogy két ugyanolyan nevű családtagom van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!