Apuka mennyire veszi ki a részét a babakelengye összeválogatásában?
Párom alapvetően imád nézelődni, vásárolni, ruhákat leginkább de bármit, gyerekeknek is. Az unokaöccsének is mindig vesz egy-egy új pulcsit vagy cipőt, ha olyan helyre megyünk vendégségbe ahol van gyerek mindig beugrik és vesz valamit a gyereknek, vagy ha egyedül megyek is rákérdez, hogy mit viszek a gyerekeknek vagy hozzon e valamit?
Azt hittem, hogy levakarhatatlan lesz majd itt a terhesség alatt a babakelengye témába de eléggé váratlanul ér, hogy abszolút hidegen hagyja. A gyereket nagyon várja, hoz-visz minden vizsgálatra, bejött ameddig beengedték, ő is kérdez, nekem azonnal vett vitaminokat, várandós ruhákat, baba olajat, mosogató meg szárítógépet hogy könnyebb legyen, mindenben abszolút segítőkész, de a bébi dolgok 100% hidegen hagyják. Ha elsétálunk a babaholmik mellett annyit mond, hogy vegyél amit akarsz, de oda se pillant, bármit veszek itthon meg sem nézegeti. A nagyobb dolgokat sem, nélküle lett babakocsi, gyerekülés stb. Helyette új tv-vel meg előszoba bútorral állított haza, és most is magunknak néz új ágyakat meg kanapékat ami szerintem messze ráérne még. Olyan, mintha azt hinné, hogy ezekre van még 3 évünk, pedig így a 7. hónapban már nem igazán.
Annak voltaképp örülök, hogy nem kell mindenről konzultálnom vele, hogy miből milyet vegyünk, de mégis annyira furcsa, hogy tényleg ennyire nem izgatja, pedig abszolút a meglepetések embere, imád önállóan venni mindenfélét és meglepni vele, de a gyereknek magától még egy textil pelenkát sem vett. Ha rajta múlna még abszolút SEMMI nem lenne itthon a kicsinek.
Én is nehezen kezdtem neki, furcsa milyen lélektani hatása van elkezdeni kiadni 10-20-100ezreket valakire aki még “nincs itt”, aztán csak betolni egy sarokba és várni, de most már azért vészesen közeledik az érkezése.
Kérdem én: normális apai reakció ez?
Őszintén a rokonságban egy nagyobb gyerek van de ők anno mindent kaptak használtan, tehát passz ki mihez hogyan áll, a baráti körben meg az az egy szem pár ahol van gyerek apuka annyira sznob hogy leült, hogy megnézze miből mi a legdrágább és azt kellett venni kész pont. Tehát nem nagyon van kit megkérdeznem erről, egy két ismerőst meg fogok de többek véleménye is érdekelne.
Nekem fura, mert a férjem a megszokottnál is szívesebben jött babaholmikat vásárolni. Órákig bújta a netet h milyen babakocsi gyerekülés stb legyen.
De az emberek nem egyformák.
A férjem egyedül a ruhákkal volt bajban. Meg a színekkel. Az első gyerekünk kislány, és neki ez totál új volt. Keresztfiai vannak.
Így a lányunknak olyan giccses rózsaszín cuccokat nézett mindig, h már nekem fájt 😅
Az én férjem már a babavállalás előtt zarándokolt a babaruha részleghez.:D
Már kész listája van excel táblázatban, hogy mire lesz szükség, kb. árakkal, beszerzési hellyel.
Nálunk én vagyok, aki fogom vissza, hogy még csak most töltöttük a 12. hetet, várjunk még a vásárlással. De amúgy ez a lista dolog hasznos így is.
Számomra furcsa hogy a te férjed vásárolós, ilyenkor mégsem az. De ezer oka lehet, esetleg próbáltad direktbe megkérdezni őt erről?
Egyébként felesleges összehasonlítgatni az apukákat, mert ott aztán tényleg nagy a szórás, hogy ki miben hajlandó részt venni vagy milyen apai mintákat hoz, milyen szerepet szán magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!