Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet biztosnak lenni a...

Hogy lehet biztosnak lenni a gyerekvállalásban?

Figyelt kérdés

Sokat hallom, hogy gyereket úgy kell, úgy szabad vállalni, hogy az ember 100% biztos benne. Én sajnos semmiben se voltam soha 100% biztos. Így vélhetően ebben se leszek az. Nem is értem hogy lehet valamiben biztosnak lenni, amit még nem próbáltam.

Van itt olyan, aki úgy vállalt, hogy volt benne bizonytalanság? Ki tudja fejezni százalékban, hogy mennyire volt bizonytalan? (pl.: én jelenleg 70%-ban akarok, 30% nem) És azóta ez hogyan változott?

Illetve ti mit gondoltok erről, érdekelnek a kulturált vélemények.

2022. febr. 19. 14:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de én is ugyanígy érzek! Kiváncsi vagyok a válaszokra.
2022. febr. 19. 15:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én racionális típus vagyok, így abban nem voltam biztos, hogy nem lesznek megbánásaim, de azt biztosan tudtam, hogy jobban bánnám, ha nem lenne gyerekem, minthogy valamit megbánok mellette.

De ez nem is jó kifejezés, hiányzik az alvás, a spontaneitás, az, hogy elmenni valahova ne logisztikai hadviselés legyen, és hogy elvonulhassak bármikor magamba, de mindezek ellenére is életem legjobb döntése a gyerekem. Semmi, soha életemben nem adott ekkora örömöt, pedig én is elvoltam a hobbijaimmal és éltem meg sok örömteli dolgot, de nem ilyet, ezt nem tudom leírni. Százalékban se jó kifejezni, mert félelmeim voltak, és vannak nehézségek, hazudik aki szerint nincs, de már 100%ig biztos vagyok abban, hogy a fiam jó "döntés" volt.

2022. febr. 19. 15:21
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

Sehogy. Ez is csak a mai kor maszlagja, ámítása.

ha az ember nem fanatikus, mindig vannak kételyei, félelmei. Ha ezek kisebbek, mint a gyermek utáni vágy (és persze megvannak a feltételek), akkor bele kell vágni.

2022. febr. 19. 15:31
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Semmi sem biztos.

Hiába hangoztatják annyian, hogy van munka, ház, autó stb.

Elég, ha az egyik szülő tartósan beteg lesz, netán hirtelen meghal. Vagy elválnak, és máris nem olyan biztos az a megélhetés.

Lesznek könnyebb és nehezebb időszakok. De olyan szerintem nincs, hogy biztosra vállalnak gyereket.

2022. febr. 19. 15:32
 5/13 anonim ***** válasza:

Tökéletesen írta a 2., csak hosszú volt, most olvastam el :)

3.

2022. febr. 19. 15:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mikor eldontottuk, hogy akkor szulok szeretnénk lenni, 24 évesek voltunk, 2 eve házasok. Mivel nem tudtam, milyen is az, nyilvan en is bizonytalan voltam és el se hittem, hogy elsőre pozitívat teszteltem. Aztan mikor már megvolt, a terhesseggel együtt valahogy felno hozza az ember. Ha még mindig arra varnek, hogy biztos legyek benne, azóta sem lenne még gyerekem sztem.😄

Ne félj tole! Még valami: a szuloi let tele van kételyekkel. Biztosan jól csinálom? Jobb lett volna, ha másképp dontok, másképp csinálok valamit? Elég jo anya vagyok?

Ezek és ehhez hasonló kerdesek mindig lesznek.

Minden jót kívánok!

2022. febr. 19. 16:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy volt, hogy először a párom hozta fel, hogy most már szeretne apuka lenni. Nálam akkor kb 30 százalék volt az igen, 70 a nem.

Aztán rá kb 2 évre elöntöttek az anyai vágyak. Eleinte mikor elkezdtünk próbálkozni folyton csak a pozitív dolgokra tudtam gondolni, abszolút biztos voltam a dolgomban. Aztán néhány hónappal később megjelentek a kételyek is, de csak kb 20-80 arányban.

2022. febr. 19. 16:51
 8/13 anonim ***** válasza:
57%
Az elsoben 100%-ig biztosak voltunk, a masodikban en sokaig olyan 60-70%-ban, mire osszejott, addigra etelt harom ev ket ev probalkozassal, addigra 100%-ig biztosak voltunk benne. En azt gondoltam mindig is, hogy csak akkor szabad vallalni, ha biztos benne az ember teljesen, raadasul mindketten azok, es miota megszuletett az elso gyerekem, meg inkabb ezt gondolom, ugyanis sokkal nehezebb, mint vartam, es el sem tudom kepzelni, hogy birja ezt valaki, aki nem akarta teljes szivebol. Persze attol is fugg, miert vagy benne bizonytalan, mert ha pl. a tokeletes korulmenyekre var az ember, az teljesen mas, mintha a belso indittatas nincs meg. En a kialvatlansag miatt voltam bizonytalan, ami szerencsere nagyjabol megoldodott, mire jott a masodik. Utolag azt gondolom, kicsinaltam volna magam, ha kisebb lett volna a korkulonbseg koztuk, es felelotlenseg volt reszemrol, hogy nem vedekeztunk.
2022. febr. 19. 18:02
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, jó olvasni, amiket írtok.

Sajnos, vagy nem sajnos, kimondottan a belső bizonytalanságra gondolok, mert a körülmények adottak lennének.

Én elég jól ismerem magamat, a határaimat, biztos vagyok benne, hogy az első 1-2 év engem nagyon megszorongatna. Arra nem is vágyom, nem tudunk mit kezdeni a babákkal, így inkább örökbe fogadnánk, nagyobb gyerkőcöt, azt a férjem is, én is jobban eltudjuk képzelni. Csak hát ott is megy ez a 100% szlogen, ráadásul egyik napról a másikra lesz az ember szülő egy csomó plusz nehézséggel, ami az öf. velejárója.

Racionálisan nézve tényleg nem értem hogy lehet ebben teljesen biztosnak lenni, ha nem az ösztönökre gondol az ember.

2022. febr. 19. 18:09
 10/13 anonim ***** válasza:

Nagyobb gyereket sokkal nagyobb kihívás örökbe fogadni.

A gyerek nem lesz olyan hálás mint egy kivert kutya. Lehet, hogy nyomorból és bántalmazásból maximálisan lelki sérülten vészes viselkedési problémákkal, korához képest jelentős lemaradással jön, lehet hogy éppen szerető nevelőszülői családból szakítják ki ahol már voltak úgymond szülei, testvérei, háziállata, napi rutinja stb. majd egyszer csak kap másik anyát apát aki jófej akar lenni ő meg csak ordít hónapokig, hogy vissza akar menni és pokolivá teszi a mindennapokat. Na szerintem ez az a kategória amire nem lehet felkészülni.

Bármilyen szép dolog is ez, nem olyan mint amilyennek elképzelik az emberek, hogy az a gyerek majd örülni fog egy családnak, játékoknak meg az állatkertnek hétvégén.

2022. febr. 19. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!