Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek valamily...

Van itt olyan, akinek valamilyen okból nem akart összejönni a kisbaba, míg a körülötte lévőknek igen? Mire gondoltatok, mit mondtatok magatoknak, hogy könnyebb legyen?

Figyelt kérdés
Mindig is édesanya szerettem volna lenni. Már olyan közel jártunk hozzá, neveket tervezgettünk, bár teherbe nem estem, aztán anyagi gondjaink lettek és végül szét is mentünk a párommal. (Ebből a szempontból örülök, hogy nem sikerült a pici még amikor terveztük.) Elkezdtem egy továbbképzést, összeszedtem magam és azt hittem, minden rendben van, amíg a legjobb barátnőm el nem mesélte nekem, hogy bár a párjával a következő pár évre előre még nem terveztek babát, ő terhes lett. Örülnek neki egyébként, annyira jó látni, hogy mosolyog. Én tényleg annyira, de annyira szeretnék teljesen őszintén örülni velük, támogatni a barátnőmet és ott lenni mellette bármikor, amikor szüksége van rá! Szörnyen érzem magam, de az motoszkál bennem, hogy mennyire igazságtalan, hogy mi terveztük és annyira szerettem volna, és végül neki jött össze előbb, aki amúgy is várni szeretett volna... Az utóbbi két hónapban úgy érzem, már túl sokat rágódtam azon, hogy mit tegyek, hogy végre elengedjem a saját csalódottságomat azzal kapcsolatban, hogy nekem mi nem sikerült és csak átadjam magam annak, hogy milyen szuper, hogy egy számomra fontos személy családja új taggal bővül. :( Nem szeretnék toxikus lenni és nem szeretném elrontani a barátnőm boldogságát. Még huszonéves vagyok, racionálisan tudom, hogy van időm olyan párt találni, akivel eljutunk a gyerekvállalásig, ennek ellenére teljesen bepánikoltam, hogy mi van, ha nekem ennyi volt, ha egyedül maradok és gyerekem lesz sosem. Aki hasonló helyzetben volt, tudna valami bátorítót mondani?

2022. febr. 17. 15:00
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Jobb lenne most egyedülálló anyának lenni?
2022. febr. 17. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Hasonlóba nem voltam én a másik oldalon álltam. Barátnőmnek nem jött össze, nekünk elsőre. Elmondtam neki, normálisan, tárgyilagosan. Erre az volt a válasza, hogy f*sza, neked minden összejön, nekem meg semmi. Szörnyű volt. Egy hónapra rá teherbe esett. Tovább léptem rajta, én kitörő örömmel gratuláltam, de az a tüske az örökre ott lesz. Ha fontos a barátnőd, legyél mellette, örülj a boldogságának. Semmiről sem csúsztál le, ne ezen görcsölj. Engedd el magad, élvezd az életet és jönni fog aminek jönnie kell.
2022. febr. 17. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

Mi 1,5 éve próbálkozunk babával, ez alatt szült a húgom, az unokatestvérem, a férjem unokatestvére és a férjem legjobb báratjának is gyereke született. Úgy hogy amikor belevágtunk biztosak voltunk benne, hogy a környezetünkben nekünk lesz először, mert senki nem állt úgy, hogy azt gondoljuk mostanában fognak gyereket vállalni. Közben nekem kB. minden baba bejelentés után kiderült egy újabb betegség.

Lelkileg szörnyű ez a helyzet. Én egyszerűen kerülöm őket, jobb megküzdési stratégiám nincs.

Neked talán annyit tudok mondani, hogy ha anyagilag megteheted vizsgáltasd ki magad, talán ha tudod hogy nincs egeszségügyi akadálya annak, hogy gyereked legyen, akkor lehet könnyebb lesz a várakozás a "nagy ő" - re, egyszer neked is el fog jönni.

2022. febr. 17. 16:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Rossz volt nekem is, mikor minden munkatarsamnak, barátnőmnek elsőre összejött, nekem meg egy évig semmi. Vizsgalatok semmi akadályt nem állapítottak meg. Sokat sírtam. Nehéz idők voltak, de örültem az ismerősök babainak, és közben elengedtem a görcsös ragaszkodás a gyermekaldáshoz, nehézvol, de próbáltam másra is koncentrálni, élni az életem. Két hónap múlva várandós lettem, már 14 éves múlt a fiam és 12 a lányom. Kitartást kívánok neked es mielőbbi gyermekaldást.
2022. febr. 18. 08:19
 5/6 anonim ***** válasza:
. Kitartást kívánok neked es mielőbbi gyermekaldást.
2022. febr. 18. 08:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Racionálisan nézve valóban egy eshetőség az hogy sosem lesz már párod, és nem leszel édesanya. Próbálj ezekre vonatkozó dolgokat olvasni, elfogadni ezt, és ezeken kívüli értelmet találni az életednek egyedülálló nőként . Sok sikert, kitartás:)
2022. ápr. 8. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!