Egy gyermekes anyukák! Ti hogyan éreztek ezzel kapcsolatban? Egyedüli vagyok ezzel az érzéssel?
Forditva..
áldott jó gyerek - nem fényezem tovább mert rámszólnak - és segitségem is van.
Szeretnék még egyet bár nem 13 hós korában vetődött fel akkor még minden sok volt mert nagyon gyorsan telt el az első év.
Én inkább úgy vagyok hogy mindegy milyen nemü lesz de borzalmasan vágyok egy kicsi fiúra és tudom azt is milyen egy kislány szóval vegyes mert örülünk majd neki ha lányka lesz is de mindketten fiút szeretnénk jobban.
Én is hasonlóképpen érzek. Most lesz 2 éves a kislányunk, és mindenképpen lesz testvére, majd 2-3 év múlva. Akkor már ő is elég nagy lesz, hogy örülni tudjon a kistesónak :)
Bennem vegyes érzelmek vannak, néha rámtör az érzés, hogy de jó lenne újra terhesnek lenni, újra picibabázni, de az is felmerül bennem, amit te is írtál, hogy el sem tudom képzelni, hogy egy másik gyereket is ennyire tudnék szeretni.
Mi ezért szeretnénk 2-nak inkább kisfiút, mert (persze ez hülyeség, és nem így van), de ha más nemű lenne, biztos könnyebben szeretném - na ez hülyén hangzik, nem tudom értitek-e mire gondolok, egyértelmű, hogy az ember szereti a gyerekét, csak fura még belegondolni...
A kisfiam viselkedésével nekem sincs bajom, ő is jó gyerek persze vannak nehéz időszakok, de azok mindenhol vannak. Azt nem tudom inkább elképzelni, hogy ha lenne még egy gyerekem hogyan viszonyulna a testvéréhez és én hogyan viszonyulnék hozzá. A szeretet ugyan olyan maradna mint mikor csak egyedül volt? (ezt inkább a több gyermekes anyukáktól kellene megkérdeznem...) Az hogy mennyivel nehezebb két gyerekkel csak elképzelni tudom, de nálam ez háttérbe szorul a dolog érzelmi része mellett. Én is szoktam érezni, hogy de jó lenne megint terhesnek lenni és megint babázni (vele már nem igazán lehet, 13 hónapos "nagylegény") és sokszor megakad a szemem a pici babacuccokon, késztetést érzek hogy megvegyem és eltegyem, majd jó lesz a következőnek címszóval, pedig egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy később ez a dolog változni fog bennem és akarok majd még egy gyereket. A terhesség és a szülés után azt hittem ezt majd elmúlik, de úgy tűnik mégsem vagy ha igen kevés még hozzá egy 13 hónap.
Örülnék ha írna olyan anyuka érez vagy érzett ilyesmit mert akkor legalább megnyugodnék, hogy nem velem van a baj és más is van/volt ilyen helyzetben.
A dolog érzelmi részéről csak annyit, hogy mielőtt megszületett a kisfiad, biztosan nemn gondoltad, hogy ennyire fogod szeretni. Nem igaz? Még nem volt meg, ezért nem tudtad átérezni az iránta érzett szeretet. Ezért nem tudod átérezni jelen pillantban a testvére iránti szeretetedet sem, mert még nincsen köztetek a pici. ha ott lesz, ugyan úgy és ugyan annyira fogod szeretni, mint a fiadat.
Nekem is csak egy gyeremekem van, szeretnénk majd kistestvért, és én tudom és biztos is vagyok benne, hogy az általa érzett anyai szeretetem uygan olyan lesz mint a ksilányom iránt érzett imádatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!