Milyen nevet választanál rövid, gyakori vezetéknév mellé?
Férjemnek gyakori vezetékneve és gyakori keresztneve van. Kutató, és folyton összekeverik egy hasonló nevű kollégájával. Úgyhogy mi két keresztnevet választottunk, egy ritkábbat első névnek és egy rövidet másodiknak.
A wikipedia top 100-as listája vége felé érdemes nézelődni szerintem.
Én valami hosszabbat, pl Nagy mellé nem adnék szintén egyszótagú nevet. De szerintem ez attól is függ, hogy nekem a vezetéknevem hosszú, 3 szótag, szóval valahogy így szoktam meg, hogy egy teljes név ne csak 2 szótagú legyen.
De nyilván azon is múlik, hogy mi tetszik, hogy mindketten a Leót akarjuk pl, akkor most csak azért nem fogjuk Barnabásnak elnevezni, hogy hosszabb neve legyen.
Összességében a közepesen ritka nevek tetszenek, tehát nem adnék egy Annát vagy egy Bencét, de nem is egy Afroditét vagy Taszilót.
Szóval a válasz, legalább két szótagú, közepesen ritka nevét adnék.
Amik nekem pl konkrétan tetszenek, azok a Johanna, Írisz, Jozefin, Ildikó, Tamara, Nikoletta, Anita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!