Milyen nevet választanál rövid, gyakori vezetéknév mellé?
Kettő keresztnév, alapból nem vagyok híve, de gyakori névhez kifejezetten jó, segíti az azonosítást.
“ Ritka, különleges név”: ebből sokszor elég izzadságszagú nevek szokta kijönni, illetve vannak
azok a nevek, amik hirtelen felkapottak lesznek és hirtelen nem is lesz ritka és különleges pl Zoé, Dominik és most pl rengeteg Leóval találkozom
2 nevet egy lánynak tuti nem adnék.
Nekem csak szimplán hosszabb a keresztnevem, de felvettem férjem nevét is (a sajatomat megtartottam) így kifejezetten hosszú lett a nevem, amit kicsit megbántam.
Nalunk i re vegzodik a vezeteknev
Igy alaban kizartam sok nevet mert nem hangzott volna jol
Kizartam az osszes olyat ami van a csaladban - nem lesz kispista kismari
Kizartam a bonyolult dupla betus neveket
Kizartam a leggyakoribb 10 neve 5 eve visszamenoleg
Maradtak a massal hangzos rovidebb kulfoldon is ertehto keresztnevek.
Mazli meg a nagylanyom jelenleg Angliaban tanul. Legalabb a keresztnevet helyesen ejtik. Igaz leirni aoha nem sikerul. Leven az angol nyelvteruleten a y-al irjak. De ennyi belefer.
Szerintem elsősorban olyat válassz, ami nektek tetszik és empátiával a gyerekkel sem lesz kiszúrás. Ha ez ritka vagy hosszú, akkor a fentiek máris kipipálva, ha gyakori és rövid, akkor szerintem talán lehet kettő. Javaslom, olvassátok át az egész aktuális hivatalos listát a pároddal, és mindent, ami tetszik, írjatok ki, akkor látjátok, van-e egyáltalán egyezés :) További szempontok lehetnek még a név jelentése, eredete, hogy van-e már a családban, emlékeztet-e valakire, vagy hogy ne legyen túl közel valami más ünnephez a névnap. Általában nem sok lehetősége van az embernek nevet adni egy másik embernek. Szerintem szánjátok rá az időt, nagyon szép feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!