Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki vitte a gyerekét temetésre...

Aki vitte a gyerekét temetésre, elmesélné hogyan ment?

Figyelt kérdés
Mennyi idős volt, hogyan viselkedett? Holnap megyünk a 3 évesemmel, és nagyon parázok.
2022. febr. 16. 15:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdés, hogy elmenjek e.

Közeli családtagom temetése lesz, természetesen el fogok menni holnap, és a gyerek is jön.

Lehet vinni 3 éves gyereket temetésre, rengetegen vittek már, kisebbet is, nagyobbat is. Tapasztalatokra voltam kíváncsi olyanoktól, akiknek a gyereke ennyi idősen már volt temetésen.

2022. febr. 16. 19:22
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Én vittem magammal mindhármat mindkét nagypapájuk temetésére. Szerintem nekik is jó ha el tudnak búcsúzni a szerettüktől, kortól függetlenül. Nem volt semmi gond velük. Ha izgaga a gyereked, akkor álljatok hátra, hogy legyen kicsit mozgástere.
2022. febr. 16. 19:42
 13/19 anonim ***** válasza:
40%

Nem maga a temetés a megrázó egy ekkora gyereknek, hanem a síró tömeg és a negatív hangulat. Nem fogja tudni hova tenni a dolgokat, érezni fogja hogy valami nem oké.

Egy idősebbel már el lehet beszélgetni erről, de a gyászoló család látványa nekik sem jó.

Én körülbelül 12 évesen voltam először temetésen, azt már el tudtam rendezni magamban.

(3 éves volt szintén a fiam amikor mi temetésre mentünk. Amíg én a rokonokkal voltam, a férjem és a fiam a temető területén és mellette a mezőn sétáltak, felfedeztek. Amikor vége volt, együtt mentünk a fogadó család házához.)

2022. febr. 16. 19:43
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Sokat beszélgess vele előtte/utána, hogy mi ez és mi fog történni/mi történt. Hívők vagytok esetleg? A gyerekeknek sokat segít, ha a halál nem a teljes megszűnéssel társul (az nagyon ijesztő egy felnőtt számára is), hanem ott van mögötte egy másik szféra, ahol még találkozhatnak a szeretteikkel, akik egy szép és jó helyen vannak. És hogy beszélhetnek is hozzájuk pl. az ima soràn. Tehát nem a véglegesség üti szíven őket.

Nyilván, ha ez a gondolat nagyon messze áll esetleg tőled, akkor nem kell erőltetni, az őszintétlenség se jó. Mindenestre kitartást és részvétem.

2022. febr. 16. 20:56
 15/19 anonim ***** válasza:
69%

Mi hívők vagyunk szóval amikor a dédmama meghalt, akkor elmagyaráztuk a 2,5 évesemnek, hogy a dédi örökre elaludt és az égbe ment a lelke, onnan figyel minket. A temetésen pedig elbúcsúzunk tőle virággal.

Teljesen jól megértette, nem volt belőle probléma.

Pszichológus ismerőssel beszélgettünk a témáról, ő azt mondta, hogy kisgyereknek is egy vallásos-szerű megközelítést érdemes mondani mindenképpen.

Ha valaki ateista, akkor tettetni kell ezt a kisgyerek előtt, mert a gyereket traumatizálja, pontosan úgy ahogyan a #4-es írta. És nem nagyon lehet kikerülni, hogy megbeszéljed ezt vele, ha kapcsolatban volt a nagyszüleivel pl.

2022. febr. 16. 22:43
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

"Nem az volt a kérdés, hogy elmenjek e.

Közeli családtagom temetése lesz, természetesen el fogok menni holnap, és a gyerek is jön."

Akkor minek a kérdés? Attól, hogy más gyereke jól vagy rosszul viselte, a tiéd még mindig egy külön egyéniség, bárhogy hathat rá a semmitől a remalmokig.

2022. febr. 17. 06:52
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem is azért tettem fel a kérdést, hogy megjósoltassam az enyém hogy fog viselkedni...
2022. febr. 17. 09:34
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Akkor miert? Mert ha lesz mondjuk 100 válasz, abból 50nel "Minden tökéletes volt" másik 50nel meg "a gyereknek azóta is r3mqlmai vannak" Akkor pontosan mivel vagy elorebb?
2022. febr. 17. 16:14
 19/19 anonim ***** válasza:
71%

Mennyi nyomorult gyökér van itt.. 🤦🏼‍♀️

Kérdező, hogy ment? Hogy bírtátok?

2022. febr. 18. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!