Milyen nevet divat most adni?
Nekem nem szokványos nevem van és nem nagyon szeretem, hogy állandóan elírják hivatalokban, stb, úgyhogy a gyerekemnek nem ilyet akarok.
A klasszikus nevek pártján vagyok, ezekből is lehet olyat adni, amit mindenki tud, hogy hogyan kell írni, viszont ma már kimentek a divatból, ezért nem szerepelnek a top 100 adott név között, tehát biztosan nem fog a 3-4 gyerek a játszótéren vagy az iskolában ugyanarra a névre hallgatni.
ami tetszik, jól hangzik, és komolyan vehető.
---
ne a divat alapján akarj nevet adni, hanem tetszésre; van ilyen havonta frissülő lista,
arra keress rá, hogy MTA összes név
és akkor itten válogathatsz olyat, ami jól hangzik.
*meg még tudod, a vezetéknévvel is hogy jól hangozzon.
Ha, ami a legjobban tetszik neked, meg a párodnak, az pont nem passzol össze a vezetéknévvel, akkor lehet közé, vagy mögé még egy ,,kompenzáló-nevet" -igyszoktam mondani- berakni mégegy második keresztnévnek, vagy tehát első névnek is mehet a választott név elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!