Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elsősorban olyan mamák válaszá...

Elsősorban olyan mamák válaszát várom akik az átlagosnál több kilót szedtek fel a terhesség alatt!Mikor alakulunk vissza?

Figyelt kérdés

3,5 hónapja szültem és a közel 25kg jött fel rám terhesség alatt, ebből az első héten le is ment 15kg.De a maradék 10 nem akar megindulni.Átlagos testalkatom volt és hiába számolom a kalóriákat (mert nem szoptatok) mégsem történik semmi.kinek mennyi idő volt mire újra a régi lett?

köszi

2008. dec. 16. 09:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én számtalan dolgot kipróbáltam, de az első hat hónapban szerintem a levegő is megmaradt rajtam, egy deka sem ment le, viszont abban a pillanatban, ha nem ettem rendesen, kevesebb lett a tejem. A 6. és a 7. hónap között azonban hirtelen a semmitől megindultak a kilók.

Egyébként nekem egy táplálkozási szakember azt mondta, hogy nagyjából egy éves korra kéne visszaállni a szervezetnek és a súlynak, addig a szoptatás miatt a szervezet mindent megtart.

Addig meg sajnos, aki ilyen alkat, szomorúan szemlélheti a tükörképet és erőltetett mosollyal reagálhat a "legyél türelmes" biztatásra.

2008. dec. 16. 09:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik kedvenc könyvemben azt írja az írónő hogy ha 9 hónap alatt szedtük fel a kilókat, hagyjunk magunknak ugyanennyit a visszaalakulásra...

Én 14 kilót szedtem fel (de egyébként is plusz 5tel indultam) szülés után 15-el voltam kevesebb. örültem is, aztán szoptattam 1 évig hiába diétáztam nem mozdult sőőt..a szoptatás ahogy beállt 2-3 hetesen rendesen, feljött még 2-3 kiló.

Most 1 éves elmúlt a bébi, magától leszokott a szopiról. Számolom a kalóriát, 1200 kalórián vagyok, 1 hónap alatt fogytam 4-5 kilót, de megállt. Most kell elkezdeni sportolni vmit. Anélkül nem mozdul sajna:((

Szerintem adj még egy kis időt magadnak...:) Persze te érzed:)

Sok sikert!!!

2008. dec. 16. 09:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én már teljesen el vagyok keseredve, és már bízni sem tudok semmibem. A terhesség alatt közel 20 kilót híztam. A szülés utáni 2 hónapban ebből lement 10 kiló. Most 9 hónapos a kisfiam, és abból a 10 kilóból semmi nem ment le. 8 hónapig szoptattam, most viszont már 1 hónapja fogyózom, de a kilók meg sem mozdulnak. A terhességet 60 kilóról kezdtem, teljesen normál testaékattal. Nem tudom, hogy valaha ez a 10 kiló le fog-e menni.
2008. dec. 16. 10:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 27 kilót híztam a terhesség alatt, 54 kg voltam, és az alkatomhoz képest rendkívül vékony. Mire szültem, sikerült "feltornáznom" magam 81 kg-ra, és sajnos még most, a szülés után 8 hónappal is 71 vagyok...

De körülbelül tudom mit kellene tenni, hogy visszaalakuljunk.

1. Alapigazság, amit előttem írtak, hogy legalább 9 hónap, de általában 1 év kell a szervezetnek a visszaalakuláshoz.

2. Ha már a szoptatás legfontosabb részén túl van az ember, minden nap tornázni kellene, vagy legalábbis valamit mozogni. (Nekem például sok-sok hasizom gyakorlatot, mert a hasam még mindig olyan, mintha terhes lennék.) Ha úgy érzed, az edzéshez még nem vagy elég erős, akkor sétálj a babáddal nagyokat (3 órahosszát is egy nap) és told a babakocsit olyan tempóban, mintha egyfolytában sietnél. Ez tényleg jó, pár nap múlva már te fogod igényelni a mozgást!

3. Csak olyan dolgot kellene enni, ami fontos a szoptatás szempontjából. Tehát kiiktatni a csokit, édes péksüteményt, stb., helyette sok gyümölcsöt, zöldséget, sovány húst.

Én most akarom elkezdeni a tornázást napi néhány sorozat hasizom gyakorlattal és bízom benne, hogy május körülre (fürdőruhaszezon :)) már nem kérdezi meg mindenki, hogy mikor érkezik a kistestvér...:(

2008. dec. 16. 10:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én 17 kg-t híztam és szülés után hiába ment le 10 kg, mert szoptatás alatt még rámjött 5 kg. 8 hónapos koráig szopizott a babám, addig nem fogyóztam, de utána kőkemény diétába kezdtem. Mindennek csak a felét ettem meg, ami a tányéromon volt, csak vizet ittam és minden nap mentünk sétálni tempósan. 17 h után semmit nem ettem, csak vizet ittam, a nasikat teljesen kiiktattam. Most 1 éves a lányom és 15 kg lement, tehát 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg, mint terhesség előtt.
2008. dec. 16. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!