Adna bárki is olyan fiúnevet a gyerekének, hogy "Nesztor"?
Ezzel az erővel a Viktor névről is lehet a kutyákra asszociálni, meg a rektor titulusról is. Mondjuk nekem a Hektorról sem a kutyák ugranak be elsőre, de kinek milyen ismeretei vannak, annak megfelelően asszociál. Én ebben inkább azt az óvodást mentalitást látom, hogyha valami kicsit is más, eltér a szokványostól akkor azt már meg kell bélyegezni valamivel. Mert tényleg, mint valaki írta is, a sok begyepesedett gondolkodású embernek ha valaki nem Peti vagy Bence akkor már keresni kell benne a rosszat, az jujj milyen már, rögtön kutyanév, a tehenet hívják úgy, "olyan cigányos" stb. Az fel sem merül, hogy oké én ezt ennek gondoltam, vagy gondolom de lám ez is csak egy emberi név, mint a többi és ebben a formában mást jelent mint amire eddig gondoltam, mert ahány család annyi névadási szokás lehet. Jelenthet valami jó dolgot is, amiről eddig nem is tudtam, jé tanultam valami újat. De nem, ez "kutyanév". Nem tudom mit csinálnátok, ha egy nemzetközi közegbe kerülnétek ahol úgy hívják a társaidat hogy Ko, Frukje, Gleb meg Fejszál. De nem kell messzire menni, Székelyföldön pl. dívik az Alpár név.
"A világ sajnos ilyen, nem csak neked van véleményed, hanem másoknak is."
Pontosan, aztán mások véleményéről nekem szintén lehet véleményem. Akár olyan is, hogy szerintem az adott illető nem a véleménye alapján nem a legélesebb kés a fiókban. Ha nem bírod, ne olvass gyakorit.
"A kutyát Szellőnek hívták,a tehenet meg Bodrinak. Ez egy ilyen család volt" :D
/Markos-Nádas-Boncz/
Azért az kemény, hogy szerinted az határozza meg valaki IQ-ját, hogy mit gondol egy adott névről.
Szerintem pl az, hogy valaki nem képes személyeskedés nélkül továbblépni más véleményén, sokkal árulkodóbb. De hát kinek mi.
A nemzetközi közeg nyilván teljesen más, de ez egy magyar oldal. Vannak magyar fül számára vicces nevű kollégáim, pl Koca vagy Viskó. Nyilván abban a kotextusban nem tartom hülye névnek ezeket.
Nem értem mi újat tanultam volna, ismertem eddig is a nevet, eddig is kutyára asszociáltam róla, ez nem is változott. Az volt a kérdés, hogy mi a véleményed a névről, én leírtam. Erre te nem bírtad elviselni, hanem leírtad, hogy mi a véleményed az én véleményemről. Ez mondjuk pont sehol nem volt kérdés.
Szeretem a ritka neveket is, nem kell mindenki Peti vagy Bence legyen. Ez az adott név szerintem csúnya, és a véleményem az, hogy egy kutyához jobban illik, mint egy emberhez. Ez van. Csak a kérdésre válaszoltam.
Az is "kemény", hogy nem sikerül megemészteni hogy nem arra próbáltam rámutatni, mi a baj egy véleménnyel egy adott névről hanem hogy milyen gondolkodást látok mögötte. Akkor is ha erre rá lehet csapni a "személyeskedés" kártyát, valószínűleg te minden létező véleményt mindenről, felvilágosultnak, intelligensnek és még fokozhatnám minek tartasz, én sajnos nem. Te nyilvánvalóan nem, de a közmondás lényege az lett volna hogy a kutyanevezők közül, azért szerintem legalább egy életében nem hallott még erről a névről, csak olvasta az ominózus hozzászólást, amúgy sem tetszett neki és akkor "haha, téééényleg ezt most én is leírom gyorsan".
"Nem értem mi újat tanultam volna"
Na ez az.
"Csak sajnos Magyarország mindig begyepesedett ország volt, itt úristen, meg kell halni, ha nem Bence vagy Máté a gyerek."
De már állítólag nem a Bence vezet 2022-ben.
Mi az hogy sajnos rokoni kapcsolat?
Neked rossz hogy a rokonaid igy hivjak a sajat gyereküket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!