Mit tegyek, hogyha a gyerekem nem szeret engem?
Azért érzed hogy le se toj, mert nonstop te vagy vele. Egy idôre te dolgoznàl, apuka lenne gyeden ugrana a nyakadba. Nincs ezen semmi különös.
12 hónapos az enyém, poénos neki hogy megtépi a hajam meg csavarja az orrom. Ők még nem tudjâk felnőttként kimutatni a szeretetüket.
Szegény, kaptál pár bántó választ. Szerintem semmi rossz nem volt abban, ahogy kifejezted, hogy azt érzed, csak az alap szükségletei kielégítésére vagy jó, érzelmileg viszont nem kapcsolódtok. Ugyan ki ne szeretne pozitív érzelmi interakciokat megélni a gyerekével?
Mégis azt kell mondjam, az lenne a kívanatos, ha az érzelmi tankod alapvetően fel lenne töltve (férj, barátok, egyéb család által), mert úgy nem a gyereknek kellene töltögetnie azt, és nem fájna annyira, bárhogyan is viselkedik, így kapcsolódni is könnyebb lenne hozzá.
Az, hogy mennyire bánt téged a gyereked, az nem az ő szeretetéről, hanem a te bánthatóságodról mond valamit. Szeretetlenül, elszigetelve pedig könnyebben bántható vagy. De ha ezt tudatosítod magadban, talán könnyebben kontrollálod is.
Amúgy nekem a 3 gyerekem közül a legkevesbé kötődő sosem mond semmi bántót, ő a legsimulékonyabb. A nagyon anyás kiskamasz bezzeg húsbavág néha. A szintén nagyon kötődő hároméves kis matricám meg a múltkor kijelentette, hogy nem is vagyok az anyukája, az ő anyukája elment. Biztos fájt volna, ha bizonytalan vagyok magamban, vagy épp amúgy is padlón vagyok. De most rendben vagyok, úgyhogy nem vettem rossz néveb.
A te esetedben is szerintem a saját érzelmi állapotodat kell meglátnod, es azon dolgoznod picit.
"azt érezteti velem, hogy nem vagyok elég jó már hetek óta."
Nem a szeretőd,hanem a gyereked.Azért mert nincs kedve agyba-főbe puszilkodni és ölelkezni még nem jelenti,hogy nem szeret.Csak baba..
Puszit is csak azért ad,mert azt tanítottátok neki,hogy ha azt mondod adjon egy puszit akkor (jó esetben) ad,ebben ő és az ő érzelmei sehol nincsenek.
Keress fel szakembert,de ha ennyire sz*r otthon lenni a gyerekeddel nem tudom miért nem volt elég egy kutyát vagy macskát venni.
Vagy add bölcsibe,talán neki is jót tesz egy kis gyerek társaság..
Én is írtam ki hasonló kérdést, amikor elkeseredtem. Most 2 éves a fiam, a múltkor azért puszilgatott, mert kiváncsi volt rá, hogy néz ki az arcomon a kakaómaszat :D
Ő senkinek sem ad puszit, a nagyiéknak sem. Néha igen, ha épp olyan kedve van, de csak ritkán. Neki más a szeretetnyelve valószínűleg. Nekem is fájt, mert régen sokszor elképzeltem, milyen jó lesz, ha hozzám bújik, milyen jó lesz megölelgetni, mert én meg pont bújós vagyok. Nekem is hiányzik, főleg ha épp rossz passzban vagyok, de megtanultam elfogadni, hogy ő ilyen. Cserébe viszont egy kis mókamester, nagyokat lehet vele kacagni, imád nevetni.
Szerintem fogadd el, hogy ő másmilyen, nem olyan, mint amilyennek te szeretnéd, és ne akard átváltoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!