Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet gyűlölni a gyerek...

Hogy lehet gyűlölni a gyerek apját, anélkül, hogy az ne érintené a gyereket?

Figyelt kérdés

Csak a környezetemben tapasztaltak alapján írok.

Volt pár olyan anya ismerősöm, aki hamar külön ment a gyerek apjától és később sem sikerült normalizálni a kapcsolatot. Megvetéssel, haraggal, gyűlölettel beszéltek róla, még sok év után is. A gondom ezzel az, hogy ezek az anyák, a gyerekükkel is csúnyán beszéltek, ha az apára emlékeztette őket, valamilyen külső, vagy belső tulajdonságukkal.

Itt is olyan sokszor látom, ahogy írják egymás között a nők, hogy "az a gerinctelen féreg, idióta apja" stb.

És talán, míg kicsi a gyerek, nem annyira jön ki a genetika, de később bizony a "gerinctelen féreg" apától is lesz örökölt tulajdonságuk.

Ti hogy tapasztaljátok, el lehet különíteni ezt az indulatot a gyerektől?

2022. febr. 10. 18:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
Én is utálom a gyerekem apját, a gyerek ebből semmit nem érzékel. Ahogy fentebb írták vagyok annyira értelmes, hogy nem vetítem ki a gyerekre. Nem napi téma az apja, ha üzen a gyereknek átadom, ha a gyerek kérdez róla normális hangnemben válaszolok neki (nem csepegősen és nem magasztalom az egekig, hogy milyen remek ember, de nem is mondok rá csúnyát, nem ócsárolom). A lányom kiköpött apja külsőre, viselkedésében is kezdenek hasonló dolgok mutatkozni (bár eddig hála istennek nem sok, azért úgy gondolom ebben sokat számít a nevelés), de ha valamit hasonlóságot tapasztalok és magamban ki is mondom, hogy “bszki tiszta apja”, tudatosan figyelek rá, hogy sose mondjak olyat a gyereknek, hogy “olyan vagy mint apád” (amúgy máshoz sem hasonlítgatom, rendkívül károsnak tartom!) Külön személyiség, igyekszem emiatt azt is elkerülni, hogy egy-egy viselkedésről az apja ugorjon be.
2022. febr. 10. 21:24
 12/14 anonim ***** válasza:
88%
Gyűlölöm a gyerekeim apját,de nem tudom ez hogy függ össze a gyerekeinkkel,ilyen butaság meg se fordult a fejemben. Pedig hasonlítanak is rá nagyon külsőre,de eszembe nem jutna ilyen.
2022. febr. 11. 06:44
 13/14 anonim ***** válasza:
97%
14 éves a nagyfiam, még terhesen különmentünk az apjával. Nagyon durva dolgokat tett, és még annál is durvább dolgokkal fenyegetett elég sokáig. Szerencsére már semmi kapcsolatunk nincs vele. Sokáig gyűlöltem, most már egyszerűen olyan a számomra, mintha nem is létezne, nem érzek vele kapcsolatban semmit. A fiamra ez sosem vetítődött ki, sosem az apját láttam benne, hiszen egy teljesen másik személy, gyakran el is felejtjük, hogy nem a férjem a vér szerinti apja.
2022. febr. 11. 06:57
 14/14 anonim ***** válasza:
10%

Én nem "utálom" az apját, kicsit(nagyon) megvetem, néha dühös vagyok rá, de inkább sajnálom, mert amilyen gerinctelen önző manipulátor, arról nem tehet, genetika, meg az anyja káros hatásai, de neki sem lehetett könnyű vele.

A gyerekem hasonló természet, de eszembe nem jut, hogy olyan, mint az apja, csak most a leírásnál tűnt fel, hogy az enyémet is sokszor önző, manipulátornak tartom, aki sokszor csal:) Ezek a tulajdonságok a sajátjai, valahogy nem kötöttem eddig az apjához. Talán mert a mi családunkban is vannak ilyen emberek, vagy mert a gyerekemben többször látom magamat, mint az apját. Szerencsére tanult és genetikai dolgokban is nagyon hasonlít rám annak ellenére, hogy az alaptermészete nem azonos az enyémmel.

Nem tudom, nálam valahogy nem vetül ki az apjára az egész, talán mert egyáltalán nem része az életünknek. Gyerekkel nem beszélek csúnyán egyébként, hangos vagyok, de igyekszem nem megalázni, sem káromkodni. Ahogy nő, mondjuk egyre többször kiszalad a számon olyan, hogy "ennyire hülye vagy, hogy megeszed a saját taknyod, a reggelit meg nem? FUJJ!", azért csak iskolás, már nem nagyon finomítom a saját vélemény, mint kisebb korában, mikor olyanokat mondogattam, hogy ez nagyon buta, gusztustalan dolog, ne csináld kérlek. Nem hatott, nőnek az elvárások, keményebb hangnemet ütök meg.

2022. febr. 11. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!