Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen megoldási javaslataitok...

Milyen megoldási javaslataitok vannak?

Figyelt kérdés
Szeretnénk keresztelőt, ahová a szűk családot hívnánk meg, utána pedig nálunk lenne egy kisebb ebéd. Anyósomék viszont nemrég váltak és nem nagyon tudnak egy légtérben megmaradni. Szeretnénk ha mindketten részesei lehetnének az eseménynek, de félő, hogy nem éreznék jól magukat a másik fél miatt, rosszabb esetben akár megint összevesznek, ami nagyon nem hiányzik az eseményről. A keresztelő viszont nem olyan, mint pl egy szimpla látogatás, vagy egy szülinap amit kétszer is meg lehet tartani. A legjobb persze az lenne, ha erre az alkalomra félre tudnák tenni a személyes problémáikat, de sajnos az a tapasztalat, hogy ha csak eszükbe jut a másik, szó szerint izzani kezd a levegő a gyűlölettől.
2022. febr. 8. 18:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én őszintén leülnék mindegyikkel beszélni, hogy keresztelőt tervezünk.

És hogy a keresztelőn alapesetben szeretettel várnánk a szüleimet (őket) is. Mindkettőjüket, mert mindketten a szüleim. És föltenném nekik a kérdést, hogy ők mit tennének: eljönnének és vállalnák, hogy kulturáltan viselkednek, vagy inkább nem jönnének el. Mindkettőt tiszteletben tartom és megértem.

Legjobb lenne együtt leültetni őket. Ha ez nem lehetséges, akkor külön-külön kell elmondani nekik. És persze időt hagyni nekik gondolkodni. Akár arra is, hogy egymással (!!!) egyeztessenek.

Azt mindenesetre egyértelművé tenném, hogy csak annak van helye a keresztelőn, aki kulturáltan fog viselkedni.

2022. febr. 8. 18:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt nekik kell megoldani, nem kéne, hogy a ti problémátok legyen. Legyenek meghívva mind a ketten, persze, hát mindketten nagyszülők, és oldják meg civilizált felnőtt emberként, hogy arra a pár órára pokerarcot öltsenek, ha fontos nekik az unokájuk. Ha meg nem, akkor kapják be :P
2022. febr. 8. 19:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok. Közben újraolvastam, hogy nem a te szüleidről van szó, hanem a párodéról. Akkor a párod mondja ezt így el az ő szüleinek.

Fontos, hogy te ott ne legyél jelen. Ez az ő dolga a saját szüleivel.

2022. febr. 8. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!