Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a férjem családjában ugyan...

Ha a férjem családjában ugyan úgy hívják őket, a fiamnak is ezt a nevet kéne adni?

Figyelt kérdés

Ükapáig visszamenőleg ugyan azt a nevet kapták a férfiak a férjem családjában. Lassan ott tartunk, hogy gyereket szeretnénk, és akkor feljött a téma apósoméknál, ha fiú lesz ő is ezt kapja. Egyrészt rosszul esett, hogy kijelentette és nem megkérdezett előtte, másrészt szép hagyomány, de nem feltétlen vagyok oda a nevükért. József ez a név, és próbálom kerülni a témát, de ha fiunk lesz, sajnos nem tudom kikerülni, hogy vagy megsértem őket, vagy lenyelem és ezt a nevet kapja. Második névről pedig egy szót sem akarnak hallani :(

Ti mit gondoltok erről?

2022. febr. 8. 16:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a párom már 2. névként kapta meg az elődökét, mi már ezt sem tettük meg, tőlem akár fejen is pöröghettek volna
2022. febr. 8. 16:21
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem tetszik ez a hagyomány. Férjem nevével is így van, visszamenőleg mindenki Kovács Lajos. (Fiktív név) Nem fogjuk ezt adni, az fix, egyedül az anyja nevét vagyok hajlandó második névként adni tiszteletből, ha lány lesz, mert ő sajnos már meghalt.
2022. febr. 8. 16:33
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Fel kellene nöni először is.

A gyereket TE szülőd, nem após.

Magadnak/férjednek szülőd nem apósnak anyósnak.

A gyerekemnek ÉN +FÉRJ ad nevet, nem anyós meg após. Sőt beleszólásuk sincs. Ha sértődnek,ha nem.

Sosem adnám a gyerekemnek senki rokon nevét.

2022. febr. 8. 16:34
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

egyreszt nagypapanak voltak sajat gyerekei akiket elnevezhetett. az unokaja nevehez neki semmi koze. abba sincs beleszolasa hogy hany keresztneve lesz a gyereknek.

masreszt ha a ferjedet sem erdekli ez a hagyomany akkor az lesz a neve amit ti ketten kivalasztotok. ha a ferjed ragaszkodik a jozsefhez akkor te meg ragaszkodj ahhoz hogy ket keresztnevet adtok, es te a masikon fogod szolitani a gyereket.

amugy ez a hagyomany annyira proli.

2022. febr. 8. 16:38
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom, szerencsére nálunk senki nem akart beleszólni, de tuti, hogy soha nem adtam volna a József nevet a fiamnak, mert nem tetszik, akkor sem, ha apóséknél vagy akár a saját családomban lett volna ez a fiúk neve évszázadok óta.
2022. febr. 8. 17:30
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjemnél is ez volt a hagyomány, de elmondtam a férjemnek, hogy én ezt a nevet nem szeretném adni a gyermeküknek. Teljesen megértette és választottunk egyet közösen. Próbáld meg beszélni ezt vele.
2022. febr. 8. 17:44
 17/32 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk anyós részéről jött fel…

Megmondtam, hogy nagyon örülök, hogy párom oldaláról ükapáig mindenki László, de éppenséggel az én ükapámtól az öcsémig is mindenki László, tehát ha fiúnk lesz (és fiúnk lesz) az akkor sem lesz László, ha fejen állnak, de ha még egyszer szóba jönne akkor én leszek az aki nem fogom aláírni az apaságit (nálatok ez a szöveg a házasság miatt mondjuk nem játszik) és akkor még az apja vezetéknevét sem fogja megkapni. Több szó nem esett róla.

Páromnak annyit mondtam még, hogyha ő mindenképpen szeretné akkor 2. névnek megkaphatja, de szerencsére egyáltalán nem ragaszkodik hozzá és hülyeségnek tartja.

Vagy talpraesettség vállalva a teljes sértődést, vagy imádkozni, hogy lány legyen. Persze érdemes megvárni a vitát a baba nemének kiderüléséig, mert ha tényleg lány lesz akkor nem lesz min vitázni, addig meg hagy ringassák magukat a Józsefben.

2022. febr. 8. 17:49
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog összedőlni a családfa, ha nem viszi tovább a fiad a József nevet. Ha a férjed kompromisszumkész, akkor nincs probléma. Apósodéknak nincs beleszólásuk.
2022. febr. 8. 17:52
 19/32 anonim ***** válasza:
32%

Nálunk szerencsére anyósom már megtörte a hagyományt, de ha nem tette volna én nem törtem volna meg. Nem a családi békesség meg mások véleménye miatt, az pont nem érdekel, hanem azért mert ezt egy szép hagyománynak tartom és rosszul érezném magam ha én lennék aki ennek keresztbe tesz csak a saját esztétikai értékrendem/egóm miatt.

Főleg ezeknek a régi neveknek annyi becézése van, lehet választani olyat ami tetszik (pl Józsefet lehet Joe-nak is becézni), a második gyereknek meg már olyan nevet adnék úgyis amilyet csak szeretnék.

2022. febr. 8. 17:59
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
19. Ez tök oké hogy te így gondolod. De azért poén, hogy anyukának ne legyen saját egója de nagypapának lehet. Én nem becézgetni akarom a gyerekem, hanem olyan nevet választani amit szeretek. És ha nagypapának ez nem tetszik tőlem fejen is állhat. Nehogy már az rakja le az egót aki megszüli meg felneveli azt a gyereket.
2022. febr. 8. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!