Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Választanátok ezt a megoldást?

Választanátok ezt a megoldást?

Figyelt kérdés

Barátnőmék kisfia tavaly júliusban született. Nyilván az anyuka akart otthon maradni a babával, de az apuka is szeretett volna, hogy ne csak napi 2-3 órát lássa őket este. Úgy oldották meg, hogy ameddig barátnőm csed-en volt, addig a férje fizetésnélküli szabadságot kért. Nem is volt gond eddig, mert magas összegű csed-et kapott, viszont az most jár le és már csak a maximális gyed-et fogják kapni (plusz családi pótlék stb.)

Szerencséjükre a férje szülei támogatják őket, ők veszik a kicsinek a pelenkát, ruhákat. Egyébként is a nagyszülőktől örökölt lakásban élnek.

Meg mondom őszintén, azért irigylem a barátnőmet, hogy van ideje nyugodtan sütni-főzni, sportolni, kikapcsolódni, mert a férje 0-24 tud neki segíteni. Mindenki ámul fb-on, hogy milyen ügyes, hogy kisbaba mellett milyen szupereket süt (ezek az ismerősök ugye nem tudják, hogy mi a felállás náluk).

Persze tudom, hogy nem egyszerű ennyi pénzből kijönniük.

2022. jan. 27. 12:58
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

10-es Igen ezt írtam le már 2x is, hogy támogatják őket, hogy pelenkát és ruhákat vesznek a gyereknek.

Számomra az eltartás az lenne, hogy a kaját, rezsit és a tisztálkodási/háztartási dolgokat is a szülők állnák. De ezeket mind a barátnőmék veszik.

2022. jan. 27. 14:11
 12/22 anonim ***** válasza:
73%
Hát, az eltartas az, ha egy felnőtt önállóan nem képes a saját költségeit fedezni. Mi a faxert nem dolgozik a pasi....
2022. jan. 27. 14:13
 13/22 anonim ***** válasza:
63%

Számomra hihetetlen, hogy van munkáltató, aki ezt jó szemmel nézi.

A másik, hogy engem személy szerint idegelne, hogy mindketten otthon vagyunk, miközben az egyikünk (akár én is, mint anyuka) dolgozhatna, és nem kéne szűkölködnünk. Mindezek mellett lesülne a pofámról a bőr, hogy még támogatnak is a nagyszülők úgy, hogy feleslegesen van otthon mindkettőnk. Nem mondom, hogy nem esne jól, ha itthon lenne a férjem és megoszlana a napközbeni tevékenység kettőnk között, ugyanakkor tudom, hogy a munkahelyén sem a tö.keit vakarja, hanem hajnalban megy, napközben gürizik, este meg jön haza, és onnantól a gyerekkel, altatás után meg velem foglalkozik. Cserébe nem létminimumon élünk, és nem kell pelenkát és 2-3 db bodykat elfogadni a nagyszülőktől, hogy legyen mit a gyerekre adni.

2022. jan. 27. 14:14
 14/22 babyboom567 ***** válasza:
50%
Ez a helyzet a pasinak csak addig jó, amíg nem csak pihizésről szólna a dolog, hanem mondjuk az anyuka visszamenne dolgozni, és neki kellene otthon mindent megcsinálni,meg ellátni a babát.
2022. jan. 27. 14:19
 15/22 anonim ***** válasza:
81%
Szerencsére a férjem itthonról tud dolgozni és ha segítségre van szükségem, le tud jönni az irodából, de erre ritkán kérem meg, mert a munkaidőt ő is igyekszik tartani. Én nem tudom elképzelni, hogy mindketten kimaradjunk a munka világából, de ha megtehetik anyagilag, akkor szerintem simán tegyék is meg. Az apának is fontosak ezek az első dolgok. Persze, nyilván jobbnak tűnik így, nekem, hogy ott lehet a férje állandóan, de ezt nem irigylem senkitől 🙂
2022. jan. 27. 14:21
 16/22 anonim ***** válasza:
63%
szerintem az szuper, hogy mindketten otthon tudtak/tudnak lenni (nem világos nekem, hogy ez még mindig tart-e)! hogy ehhez elfogadnak a nagyszülőktől támogatást, lelkük rajta. jó nekik, hogy vannak nagyszülők, akik tudják őket támogatni :) nekem ez az egész szitu sokkal szimpibb, mint a GyK babás kérdéseinek 90%-a mögötti családmodell, amelyben anyuka szarrá babázza magát a 0-24-es szolgálatban, apuka meg vagy "besegít", vagy nem...
2022. jan. 27. 15:18
 17/22 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem ez tök jó. Nálunk is otthon volt apuka 3 hónapig. Előtte külföldön dolgoztunk, elég sokat, így jó volt, hogy nem a nagy hajtásban kellett beleszoknunk, hogy család lettünk. Utána kiment újra külföldre dolgozni, mi ezalatt kétszer kint voltunk nála hosszabb ideig. Mikor megvettük és felújítottuk a házunkat, akkor megint itthon volt 6 hónapig. Én heti pár órára eljártam dolgozni, de ez inkább csak olyan otthonról kimozdulás volt, illetve hogy pörgésben maradjak kicsit, míg le nem jár a GYES.
2022. jan. 27. 17:03
 18/22 anonim ***** válasza:
48%
Semmiképpen nem választanám ezt a megoldást. Ha apuka amúgy milliárdos, akkor maradhat otthon. De ha a baba pelenkáját se tudnánk megvenni, akkor valamelyikönk biztosan dolgozna, a babát egy ember is képes ellátni.
2022. jan. 27. 17:07
 19/22 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ez az időszak lehet, hogy tart fél évig, utána meg dolgozhatnak még 30 évet. Magyarországon sok anyuka otthon van 2-3 évig, akkor is, ha alig jönnek ki az apuka fizetéséből, vagy a férj 12 órákat gürizik, hogy megéljenek, és ezek az anyukák leszólják azokat, akik 1 év után visszamennek dolgozni. Ha a családnak így jó, miért ne. Majd ha idősek lesznek a szülők, biztos ők is kapnak segítséget.
2022. jan. 27. 17:16
 20/22 anonim ***** válasza:
71%
Én simán belemennék. Úgy látom, itt sok anyuka ki akarja sajátítani a gyereket, nehogymár az apuka is kivegye ebből a részét, ő csak lapátolja haza a pénzt. Ha anyagilag meg tudják oldani, igen úgy is ha szülői segítséggel és a szülőknek ez nem teher, akkor miért ne? Apukának is fontos ez az időszak, az ő gyereke is ugyanúgy. Ha felesben oldják meg, kevésbé merülnek ki, anyukán ak is lesz ideje magára, közös kikapcsolódásra stb.
2022. jan. 27. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!