Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Választanátok ezt a megoldást?

Választanátok ezt a megoldást?

Figyelt kérdés

Barátnőmék kisfia tavaly júliusban született. Nyilván az anyuka akart otthon maradni a babával, de az apuka is szeretett volna, hogy ne csak napi 2-3 órát lássa őket este. Úgy oldották meg, hogy ameddig barátnőm csed-en volt, addig a férje fizetésnélküli szabadságot kért. Nem is volt gond eddig, mert magas összegű csed-et kapott, viszont az most jár le és már csak a maximális gyed-et fogják kapni (plusz családi pótlék stb.)

Szerencséjükre a férje szülei támogatják őket, ők veszik a kicsinek a pelenkát, ruhákat. Egyébként is a nagyszülőktől örökölt lakásban élnek.

Meg mondom őszintén, azért irigylem a barátnőmet, hogy van ideje nyugodtan sütni-főzni, sportolni, kikapcsolódni, mert a férje 0-24 tud neki segíteni. Mindenki ámul fb-on, hogy milyen ügyes, hogy kisbaba mellett milyen szupereket süt (ezek az ismerősök ugye nem tudják, hogy mi a felállás náluk).

Persze tudom, hogy nem egyszerű ennyi pénzből kijönniük.

2022. jan. 27. 12:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
79%
Az én férjem is felvetette, hogy a gyerek után járó 7 napon túl kivenne az összes szabiját akkor, vagy akar fizetés nélkülit is kérne, hogy többet lehessen velünk itthon az elején. De azért én kevésnek tartom azt az összeget, hogy csak csedből tartsuk fenn magunkat. Persze az lenne az ideális ha mindkét szülő otthon lehetne egyszerre a babával szerintem.
2022. jan. 27. 13:26
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Nem. A felnőtt lét alapja, hogy eltartom magam és a családom, nem anyám meg anyósom dolga. De magánügyük, hogy ők mit hogy csinálnak.
2022. jan. 27. 13:27
 3/22 anonim ***** válasza:
82%

Biztos, hogy nem csak kifogást keres a pasi, hogy ne kelljen dolgozni? Én ezt biztos, hogy nem vállalnám be. Más tartson el mikor már saját családom van! Szerencsétlen nagyszülők palira vannak véve.

Kérdező semmi irigylésre méltó nincs ebben, hanem szánalmas a helyzet.

2022. jan. 27. 13:28
 4/22 anonim ***** válasza:
88%
Nekem az már ciki lenne, ha még a gyerekemet is a szülők tartanák el, de volt hasonló ismerősöm a baráti körben, ot igazából ők nem így gondolták, nekik kényelmes volt, hogy oda vállaltak gyereket a szülői házba, és mindent a szülők finanaszíroztak - a gyereknek is -,míg ők gyűjtöttek.
2022. jan. 27. 13:44
 5/22 anonim ***** válasza:
82%
Klassz here lehet..
2022. jan. 27. 13:53
 6/22 A kérdező kommentje:

Sokan írtátok, hogy a szülők tartják el őket, erről szó sincs!!

Mint írtam támogatásról van szó. Havonta 1 csomag 208 darabos pelenkát szoktak kapni, illetve 3-4 bodyt, nadrágot (ahogy szükség van új méretre). Most télre kaptak egy overált, sapkát. Ez havi szinten maximum 25-30 ezer Ft, Pepcos cuccokat szoktak venni.

2022. jan. 27. 13:59
 7/22 anonim ***** válasza:
74%
Nem, teljesen felesleges 2 felnőtt ember 1 db csecsemőhöz 24 órában. Apuka vállalhatna részmunkaidőt, ha ennyire szeretné kivenni a részét. Az meg totál nonszensz, hogy anyagilag szűkölködnek, és a nagyszülők pénzelik őket ilyen helyzetben.
2022. jan. 27. 14:00
 8/22 A kérdező kommentje:
38 éves férfiről van szó, majdnem 20 éve dolgozik.
2022. jan. 27. 14:01
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
Soha.
2022. jan. 27. 14:02
 10/22 anonim ***** válasza:
82%

"Szerencséjükre a férje szülei támogatják őket, ők veszik a kicsinek a pelenkát, ruhákat."

Ezt írtad.

Három ember amúgy hogy él meg egy jövedelemből?

2022. jan. 27. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!