Babaholmik családtól kérdés? Mi legyen, ha vitát nem akarunk?
Első (és nagy valószínűséggel egyetlen) kisbabánkat várjuk tavaszra. A családom egy része bőszen ajánlgatja a régi, már nem használt babaruháikat, babaholmikat. Mi ezeket nem kérjük, elég határozott elképzelésem van, hogy miből milyet, melyik márkát szeretnénk. Ráadásul nagyon más a stílusunk úgy alapból is...
Mondtam már nekik többször, hogy ne fáradjanak vele, nem szükséges, meg én alapból szeretek vásárolni, ezt az "élményt" sem akarnám kihagyni. Plusz mióta pozitív lett a teszt itthon, én azóta vásárolok apránként, minden héten veszek valamit, ami éppen megtetszik.
Sajnos az nem sokra vezetett, hogy finoman visszautasítottam. Férjem szerint akkor hagyjam, hogy idehordják, és ahogy hozták, úgy tesszük is a kukába. De félek, hogy abból meg baj lesz...
Lehet újat fogok mondani, de képzeld, az átlag magyar nő barátnőinek nincsen medencéje.
Az anyaság, főleg az első pár hónapban nagyon nem úgy néz ki, ahogy az instagrammon meg a YouTube csatornákon a kirakat anyukák mutatják.
És a tapasztalatod nem enged ki a házból?
4 kisbaba született 2 év alatt a baráti társaságban, köztük egy ikerpár. Mindenhová hozzák-viszik őket.
Társasozni 😂😂
Fél éves elmúlt a gyerek de még simán okoz meglepetéseket, hogy pl. Hopp, elaludt, akkor sztornó minden. Az első 1 hónapban ha nem sikerült akkor ennem, amikor ő aludt, cseszhettem, üvöltött mellettem, míg bekanalaztam 3 kanálnyi akármit hogy mégis egyek valamit. És nem maradt meg senkinél egyetlen percre sem, a saját apjánal sem, hiába minden segítő szándék.
Nem jegeskávézni a medence partján miközben csevizünk meg pletyizünk. Én elhiszem hogy a brazil
szappanoperákban meg az instan ez normális, de senki nem lehet olyan ostoba, hogy el is hiszi hogy ez igy van. Anyuka sminkben jogapantsben flangál otthon, néha egy down dogot elnyom a napfelkeltében ( de szigorúan reggel 8 után), hullamos hajjal ébred és semmi dolga mint cuki fotókat toljon kéretlenül az újszülöttjéről mindenhova ( külön téma a baba személyiségi jogai), aki sosem kakis, nem büdös, nem bukik, nem faj a hasa csak gügyörészik egész nap. Időnként felmegy a várba ha apa és anya kiruccanna, szar napja sosincs. nem hat rá telihold, frontok, nem fogzik, nem lesz növekedési ugrás. Aludni csak akkor alszik ha anya sétálna, de akkor mindig és ha mentazöld a bodyja, minden rózsaszín 🤭
Kérdező, a te típusod sose értettem. Hát minden válaszodból látszik, hogy te mindenhez értesz, mindent tudsz és, hogy csak neked tetsző válaszokat vártál.
Hogy a kérdésedre is reagáljak. Én megkérdeztem mindenkit, hogy milyen elvárással szeretne ajándékozni, mert annyira más elképzelése van mindenkinek. Pl. vki úgy adta volna, hogy utána visszaadjuk, mert még ő is tervez babát. Mondtam, hogy ez nekem macera mindig különkezelni egy kupac holmit, hogy tudjam mit kell visszaadni. De volt, aki úgy adta, hogy tessék, ami kell használjátok, amúgy a ti dolgotok és én kimazsoláztam, ami tetszett. Te ismered a rokonokat, hogy ki milyen. Tőlem senki nem várta el, hogy lássa a lányomon az ajándék holmit, így ezen nem volt stressz.
Másik: nálatok ekkora különbségek vannak a családban anyagilag? Azt hiszed mindenki vackot adna vagy mit problémázol ezen ennyit? Na ezért érzi azt mindenki, hogy csak dicsekedni jöttél, mert a kérdésed teljesen álprobléma és a válaszok amúgyse érdekelnek téged.
"És a tapasztalatod nem enged ki a házból?
4 kisbaba született 2 év alatt a baráti társaságban, köztük egy ikerpár. Mindenhová hozzák-viszik őket"
Majd a saját tapasztalatoddal vagánykodj....
Én is eljutok ahova akarok, meg ahová kell, de egész napos logisztika hogy pl pont akkor aludjon amikor autózni kell, meg ilyenek. Az a mindenhova hozzák viszik az kívülállóként egyszerű, de amúgy nem az, majd rájössz.
Addig csak rendelgesd a kalapocskákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!