Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez a védőnős dolog kötelező?...

Ez a védőnős dolog kötelező? Tehát feltétlen muszáj kijönnie a védőnőnek miután hazahoztam a babát? Ha nem engedem be mi lesz?

Figyelt kérdés

Mert nekem biztos, hogy pont rá nem lesz szükségem abban a pillanatban, nem vagyok fogyatékos, hogy mindent meg kelljen mutatni, el kelljen magyarázni.

Félre ne értsétek nem vagyok terhes, csak kíváncsi vagyok. Ez is egyike a felesleges dolgoknak ugye, ja még gondolom ha végzett akkor tarja a markát, ugye?

2010. szept. 9. 12:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
én lemondtam minden gyerekemnél. egyrészt borzalmasan ellenszenves nő a helyi védőnő, a hátam közepére sem kívántam. másrészt eü-s vagyok magam is, nem kellettek a kéretlen és sokszor ostoba tanácsai. ráadásul ez a nő mindenkit piszkál, mindent ellenőrizni akar. én nem kértem belőle.
2010. szept. 9. 13:08
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Más országban is van. Németországban élek, és itt is van itt az elsö 6 hétben jön és ha kell akár minden nap.

De éltem amerikában és angliában is mindegyik országban van.

Csak itt nálunk szabadon választott, de kötelezö. vagy is megválaszthatod ki legyen az de a korházban regisztrálják a telefonszámát nevét és címét, mert ha baja lesz a gyereknek ö is felelös érte. vagy így tudják vissza igazolni hogy hazudtál esetleg.

2010. szept. 9. 13:09
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő nem tartja a markát. Én nagyon szeretem a miénket, sose jött bejelentés nélkül, összesen kétszer volt nálunk, általában mi mentünk hozzá. Sok hasznos tanáccsal látott el, bármikor zavarhattam telefonon ha kérdésem volt.

Mellesleg az orvosnak se fizet mindenki. Én egy fillért se adtam, ügyeletesnél szültem.

14/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ne kötekedj, ne általánosíts. én egyik szülésemért sem fizettem, ahogy a terhesgondozásért sem. Se védőnőnek, se szülésznőnek, se orvosnak.

Mégis járok orvoshoz, szép szüléseim voltak, jó védőnőm van.

15/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Gondolkodj el azon is, ha mindenki okos anyuka,nem fogyatékos, ahogy Te fogalmaztál és mindenki tud mindent a h*lye védőnő nélkül is, akkor a "babák, szoptatás, kisgyerekek" kategória miért van tele ostobábbnál ostobább kérdésekkel? A védőnői hálózat kötleező jellegű, igenis sok hasznos tanácsot, támogatást kap tőle már a várandósság ideje alatt az anyuka. Az én védőnőm soha nem tartotta a markát, sőt a gyermekorvosunk sem. Nem lesz egyébként semmi, ha nem engeded be.

Ja, hogy teljes legyen a kép, olaszországban is van a miénkhez hasonló védőnői szolgálat. Nem tudom, honnan veszed azt, hogy Magyarországon kívül sehol nincs?! De ilyen alapon akkor töröljük el a gyed-et és a tgyást, mert külföldön sincs.

2010. szept. 9. 13:18
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kritikákat!
2010. szept. 9. 13:41
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Az,hogy más országban nincs, az miért mérvadó? Attól még lehet egy jól működő SZOLGÁLTATÁS, ami nem az anyukák ellen, hanem értük szól. Pontosabban a gyerekekért.

Persze, mint minden szakmában, itt is előfordulhatnak kevésbé alkalmas egyének, de nem az ilyenkről kell megítélni egy egész szakmát. Én sem rajongok a saját védőnőmért, de nem is utálom, és ismerek nagyon kedves védőnőket is.

2010. szept. 9. 13:46
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő elsősorban érted és a gyerekedért van, és nem fordítva. Azért van, hogy kérdezz tőle, tanácsot adjon. Első gyerekes anyukáknak igen hasznos dolgokat tud mondani.

Én sem csíptem a miénket, mert kicsit megszállott volt bizonyos dolgokban, de ettől még nem bántam, hogy amikor nem tudtam hirtelen, mit kéne csinálni, akkor őt felhívhattam. És azzal sem volt semmi problémám, hogy a kórházból való hazatéréskor kijött hozzánk, még meg is nyugtatott, hogy ő is látta a kisfiam, és minden rendben van, plusz felhívta a figyelmem arra, hogy mintha kicsit sárgulna a babám, itassam sokat. Ha nem mondta volna, nekem valószínűleg nem tűnt volna fel, vagy csak akkor, amikor már teljesen besárgul, így viszont el lehetett ezt kerülni, mert neki nagyobb a gyakorlata, hamarabb észre vette.

2010. szept. 9. 14:49
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerintem is engedd be mindeképp. Első alkalommal legalább meg fogod ismerni, hogy milyen.

Ha nem szimpatikus azért sem éreztesd vele. Ha már egy kicsit kedves, még ha kicsit más is mint amire gondoltál akkor is próbáld neki megadni a tiszteletet. Persze ha tényleg nagyon kioktató, számonkérő, akkor kérd meg hogy ne jöjjön többet, ha be kell menni oltásra, vagy bármire akkor hagyjon levelet a postaládádban. De ez csak a végső megoldás. Azért vannak tényleg elég jó védőnők. sokat tudnak segíteni.

Attól nem vagy fogyatékos hogy megy hozzád a védőnő. Neki ez munkahelyi kötelessége. Ha kedves és szimpatikus az csak plusz.

A markukat nem tartják. Ettől nem kell félni. Persze meg lehet kínálni teával, kávéval, ásványvízzel, üdítővel, egy kis rágcsival, vagy ami van otthon, de lehet még zavarba is jön tőle. De lehet egyet kettőt elfogad. De pénzt nem vár el. Ne is adj neki.

Úgyhogy engedd majd be és próbálj a legpozitívabban hozzáállni. Lehet még jó barátnőre is lelsz benne, ha me nem akkor tudod hogy látja egy szakember is a kicsidet.

Ha pedig zavar, hogy váratlanul jön, akkor beszéld meg vele hogy előtte hívjon fel mobilon mikor jönne, nehogy le legyél otthon. De ezt finoman, udvariasan hozd a tudomására. Ha egy mód van rá biztos így tesz.

Úgyhogy kitartás.

2010. szept. 9. 19:42
 20/22 anonim ***** válasza:

Én a védőnőmmel megbeszéltem hogy az aktuális kérdéseket van kivel megbeszélnem,igy elbeszélgetünk minden másrol:))És nem csak ugy betoppan,hanem hozzá kell elöször menned a kiskönyvért mikor terhes leszel.

be kell engedned,hivatalosan,neki meg ez a munkája.Te is bejársz dolgozni még ha utálnak is...(na jo hülye példa de kb. igy van)

2010. szept. 9. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!